MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Jef S.ik wil graag 30 m2 beplanten met buddleja davidii "sugar plum". Ik heb er al van saatn elders in de tuin en je wil niet weten heoveel vlinders daar op af komen. Maar, kan je deze plant kort houden zodat hij niet hoger wordt dan bv een 1 m tot 1.2 m, Verdraagt hij die snoei ?
  Ik zou graag zien dat het een soort grote struik wordt , mijn te beplanten vak is ongeveer 12m x 3m, en hoever plant ik ze dan uit mekaar als ze tegen die snoei kunnen.
  Zaterdag 20 Januari 2018 om 19:26

4 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Zelf snoei ik eind maart mijn buddleja's terug tot op 40 cm van de grond en dan worden ze in de zomer ongeveer 2 meter hoog. Dit laat me toe de slechte bloemen weg te knippen zonder gebruik te moeten maken van een ladder. Je kan ze nog iets korter en - of iets later terugsnoeien in het voorjaar teneinde een lagere struik te bekomen maar 1,2 meter lijkt me extreem kort.Een Buddleja weyeriana zal doorgaans iets minder hoog worden dan een Buddleja Davidii.
  Er bestaan soorten welke echt laag blijven (60 tot 80 cm ) maar het kleurenaanbod is zeer beperkt.
  (Buddleja davidii Blue Chip)
  Zaterdag 20 Januari 2018 om 23:37
 • Fons v. Fons v. Als je graag compacte Buddleia's wilt hebben, plant dan de Buddleia dav. 'Flutterby' deze is er in diverse kleuren en wordt max 140-150cm hoog...http://www.newplants.nl/plante...
  Zondag 21 Januari 2018 om 16:16
 • Jef S. Jef S. ja ik weet dat er ook lagere soorten zijn maar....wij zijn weg van de mooie kleur van de Sugar Plum...dilemma dus
  Zondag 21 Januari 2018 om 17:01
 • de J. de J. Nog erger is dat als je ze maar laat groeien, ze vaak bij een storm helemaal inscheuren, daar heb je geen last van als je in maart ze tot ongeveer 40 cm hoogte snoeit. Heb je de planten nu al jaren niet gesnoeid, kijk dan in maart waar er nog nieuwe scheuten zitten, en knip net daarboven af.
  Vrijdag 26 Januari 2018 om 11:42