Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Alfred L.

  • Alfred L.Hallo iedereen , Graag had ik een paar vragen gesteld , 1 over helleborus en 1 over mieriksswortel !
    Met de feestdagen heb ik een plantje gekregen , een helleborus ! de vraag is nu , waar plant ik die het beste , zon , half schaduw of schaduw ? En welke bodem ? Dan de mierikswortel , wanneer mag ik die oogsten , en , vermits het een eerste plant betreft , wat mag ik verwachten !! Laat ik nog wortel zitten of haal ik alles uit ?
    Alvast bedankt bij voorbaat .
    Fred Luyckx
    Donderdag 25 Januari 2018 om 12:00

2 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. De meeste Helleborussoorten kan je het best in de schaduw of halfschaduw planten. De planten houden van flink wat compost in de grond en de grond is het best neutraal en goed waterdoorlatend. Niettemin, ook in licht kalkrijke en lichtzure grond doen ze het prima als je maar die compost in de grond verwerkt.

    Van mierikswortel heb ik geen sjoege, dus misschien dat iemand anders daar wel antwoord op weet?
    Donderdag 25 Januari 2018 om 13:44
  • Kiki B. Kiki B. Wat betreft de Helleborus is het handig om te weten om welke soort het gaat. Idd houden de meeste soorten van flink wat compost, anderen daarentegen hebben het liever wat armer, droger en vooral zonniger . Zoals de H. argutifolius.

    Mierikswortel: het beste kan je deze oogsten in januari, nu is wat laat maar je kan het nog proberen. Je kan de wortels in kistjes met zand bewaren. Laat vooral geen wortelrestjes achter in de grond! Je haalt dus alles er uit.
    Donderdag 25 Januari 2018 om 21:58