Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Michèle L.

  • Michèle L.Hallo,
    Mijn appelsienenboom heeft een soort plakkerige substantie op de blaadjes.Weet iemand wat het zou kunnen zijn en wat valt er tegen te doen? Hij staat al de ganse winter in een veranda en krijgt weinig water.
    Alvast bedankt.
    Zaterdag 27 Januari 2018 om 10:53

2 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Heb je de onderkant van de blaren al bekeken? Mss zitten er schildluizen op. Het plakkerige spul wijst in elk geval in die richting.In dat geval kan je ze ( de luizen) aanstippen met een zeepsop
    Zaterdag 27 Januari 2018 om 15:54
  • Jeannette v. Jeannette v. Het lijkt erop dat er ofwel gewone bladluizen of witte vlieg op de bladeren onder het blad rechtsboven te zien zijn, van die kleine witte stipjes. Die kan je makkelijk wegkrijgen met een groenezeep - spiritusoplossing gebruiken. Meng 20 gram groene/bruine ZACHTE zeep (bv. driehoek; zeker geen handzeep of synthetische zeep gebruiken!) met 20 ml spiritus. Voeg 1 liter water aan toe, liefst lauw. Goed mengen en dan met de plantenspuit de hele plant goed bespuiten - OOK de onderkant van het blad! Dit doe je' 's avonds of bij bewolkt weer maar probeer eerst op een paar blaadjes of je plant er geen last van heeft.

    Zie je geen beestjes dan zijn het suikerdruppels. Als planten goed verzorgd worden willen ze die nog wel eens afscheiden omdat er dan een teveel aan suikers in de plant aanwezig is. Daar hoef je natuurlijk niets tegen te doen :-)
    Zaterdag 27 Januari 2018 om 17:53