Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Mandy W.Hoi ik heb deze struik /heg in mijn tuin staan. Geen idee wat het is maar ik wil hem snoeien tot aan de grond zodat hij weer vol wordt vanaf de onderkant en dat het kan groeien tot de bovenkant van het hekje want vind hem nu te hoog. Wanneer kan ik dat het beste doen?
    Zaterdag 10 Februari 2018 om 13:51

9 reacties

  • Renilde Renilde Kan je een foto maken dichtbij zodat we het blad beter kunnen zien?
    Zaterdag 10 Februari 2018 om 14:07
  • Jeannette v. Jeannette v. Zo te zien aan de vertakkingen onderaan de stam gaat het om een ligusterhaag (Ligustrum ovalifolium in de vaktaal).

    Als je de haag rond begin april tot op een 25 cm terugsnoeit is 'ie aan het eind van het groeiseizoen al weer flink gegroeid. Kan ook eerder maar dan loop je toch een risico op vorstschade.Je hebt goede kans dat de haag al snel weer op de goede hoogte is.

    Het beste kan je dan zo rond begin of halfweg juni en halfweg september dan de haag weer eens terugsnoeien, ook aan de zijkanten, want liguster groeit hard. Zeker als er veel regen valt en de temperatuur relatief hoog is in de zomer. Soms moet je dus nog vaker snoeien.

    Je gebruikt voor de dikkere takken tot 2 cm een scherpe en goed ontsmette snoeischaar. De zijkanten scheer je met een heggenschaar doen die eveneens scherp en ontsmet moet zijn.

    Na het snoeien geef je dan ook nog wat meststoffen, koemestkorrels zijn prima en daarna een mulchlaag van goed verteerde compost. Gebruik liever geen kunstmest want daar heeft het bodemleven alleen maar last van.

    Voorjaar 2019 scheer je ook de hoogte en de zijkanten weer terug - alleen niet zo drastisch. Daarna snoei je weer in juni/juli en half september. Op die manier krijg je en houd je dan een mooi vertakte, dichte haag.
    Zaterdag 10 Februari 2018 om 16:17
  • Mandy W. Mandy W. Dat wil ik wel sturen maar ik weet niet hoe
    Woensdag 14 Februari 2018 om 00:23
  • Renilde Renilde Mandy, klik even op jouw foto en dan kan je de reactie van @Jeannette van Leiyden lezen. Ik denk ook dat het liguster is. Zij vertelt jou hoe je best kan snoeien....veel succes
    Woensdag 14 Februari 2018 om 00:50
  • Renilde Renilde @Jeannette van Leijden bedoel ik
    Woensdag 14 Februari 2018 om 00:51
  • Mandy W. Mandy W. Super dank je wel ik kon de reactie niet terugvinden
    Woensdag 14 Februari 2018 om 10:12
  • Mandy W. Mandy W. Dank je wel ik kon die reactie ook niet terugvinden. Nu wel
    Woensdag 14 Februari 2018 om 10:13
  • Renilde Renilde Da's graag gedaan...
    Woensdag 14 Februari 2018 om 10:16
  • Jeannette v. Jeannette v. My pleasure, Mandy. Als het goed is krijg je een rood sterretje staan bij het envelopje naast je profielfoto wanneer je een reactie krijgt. Als je dan op het bericht klikt kom je altijd bij de reactie uit. Niettemin, je hebt de reactie dan toch gevonden. Dat het een paar dagen later is maakt niet uit, toch? :-)
    Woensdag 14 Februari 2018 om 15:18