Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Ans H.Hoi allemaal, ik heb een bananenplant gekregen. Hij is langere tijd niet goed verzorgd. Ik wil hem graag behouden. Iemand enig idee wat dat witte is? Ik herken er geen beestjes in.
    Maandag 12 Februari 2018 om 10:46

5 reacties

  • Renilde Renilde Wolluis, spint?
    Maandag 12 Februari 2018 om 20:17
  • Renilde Renilde Spint, wolluis?
    Dinsdag 13 Februari 2018 om 09:29
  • Jeannette v. Jeannette v. Zo te zien is het wolluis. Je kan ze bestrijden door ze met (plantaardige) olie of spiritus aan te stippen. Dat aanstippen doe je bv. met een wattenstaafje. Even een paar dagen volhouden en ook andere kamerplanten goed nakijken want wolluis kan snel overgaan op andere planten en soms hardnekkig zijn. Zorg dat je ook de kleine witte stipjes wat dieper in de plant aan stipt. Probeer om het blad zo min mogelijk te raken.
    Dinsdag 13 Februari 2018 om 11:24
  • Rosette B. Rosette B. Wolluis bestrijden gaat ook goed met vloeibaar afwasproduct. Product aanlengen met een beetje water en met een borsteltje de plant insmeren. Na een paar dagen eens herhalen en nadien regelmatig controleren en ev. herhalen.
    Dinsdag 13 Februari 2018 om 12:30
  • Marianne V. Marianne V. Lukt ook met verdunde bruine zeep, voor de nederlanders groene zeep, en geeft geen problemen als de bladeren helemaal onder gesproeid worden. Regelmatig controleren en herhalen wel nodig
    Dinsdag 13 Februari 2018 om 20:07