MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Linn

 • LinnWij hebben 3 damherten in een wei van plusminus 1000 m2. Door de recente storm moeten we veel aanplanten waaronder een haag van 27 meter. Hiervoor hebben we de Photinia Fraseria Red Robin op het oog. Dit zijn struiken van 1,50 mtr hoogte. Mijn vraag aan u is dan ook of de herten van deze haag afblijven. Ons is verteld dat de bladeren bitter zijn zoals bij de wilde buxus waardoor deze haag voor ons geschikt is. Gezien de totale prijs van de haag vraag ik ook uw reactie. Vrijdag 23 Februari 2018 om 12:36

1 reactie

 • Jeannette v. Jeannette v. Geen idee of Photinia bitter blad heeft. Dat staat in ieder geval nergens beschreven en zelf heb ik het nooit geprobeerd. Het zou best kunnen. Maar als ik er de sites zo op nakijk (vooral Engelstalige) dan komen er een paar heesters naar voren die als geschikt aangemerkt worden, waaronder vuurdoorn (Pyracantha), zuurbes (Berberis), Choisya, hulst (Ilex) en meidoorn (Crataegus). Allemaal met die verstande dat wanneer een hert echt honger heeft het zich door niets laat tegenhouden om toch ervan te eten, zeker de jonge scheuten zullen niet veilig zijn.

  Een paar sites: https://www.gardeningknowhow.c...
  http://www.mdvaden.com/deer.shtml
  http://garden.lovetoknow.com/w...

  Nog een opmerking; buxus, Juniperus en Chamaecyparis hebben de laatste jaren nogal wat last van ziektes dus zijn niet aan te raden. Dat geldt ook voor de Photinia, die heeft nogal eens last van een bladschimmel waardoor de struiken uiteindelijk overlijden.
  Verder is het misschien leuk om verschillende struiken te nemen, zodat er wat afwisseling in de bloei is.

  Vrijdag 23 Februari 2018 om 15:52