Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Lida P.Ik heb nogal veel mos in de tuin. Niet alleen op de ffagstones , maar ook in de borders tussen de planten. Het is makkelijk te verwijderen. Moet ik dat doen? Komt de tuin mest te kort of zoiets.
    Wie maakt me wijzer.
    Maandag 26 Februari 2018 om 14:48

11 reacties

  • Roos T. Roos T. Er is iets nieuws op de markt dta je met rugsproeier kunt sproeien en veilig is Bio pres van viano.
    Maandag 26 Februari 2018 om 16:12
  • Roos T. Roos T. Je kunt het op internet al vinden en er over lezen.

    Maandag 26 Februari 2018 om 16:13
  • Lida P. Lida P. Ik heb gegoogled . Het lijkt me vooral geschikt voor gazons. Ik heb geen gazon . Het mos bevindt zich tussen de planten.
    Ik denk dat ik het gewoon met de hand ga verwijderen . Maar dan? De grond bemesten of zoiets?
    Maandag 26 Februari 2018 om 16:28
  • Roos T. Roos T. ja dat is tussen planten geen probleem.
    Maandag 26 Februari 2018 om 17:05
  • Roos T. Roos T. Ik mest mijn bomen met compost.De boom doet het zelf door zijn blad dat langzaam verteert zoals in bossen.In onze tuinen is dat moeilijker.Ik geef ze mijn eigen verteerde bladcompost.
    Maandag 26 Februari 2018 om 18:59
  • Lida P. Lida P. Ik heb jaren een composthoop gemaakt achter in de tuin. Dat was te intensief geworden . Nu moet ik het doen met gekochte aarde en compost.
    De tuin is deze winter niet opgeruimd. Al het bladafval mocht blijven liggen als bodembedekker. Alleen snoeiwerk verricht.
    Maandag 26 Februari 2018 om 19:37
  • Roos T. Roos T. Je hebt nog tijd en blad beschermt je bodem tegen vorst of slagregen.
    Woensdag 28 Februari 2018 om 10:35
  • Kiki B. Kiki B. Lida, mos in gazon of tussen planten wijst allereerst op een zuurstofprobleem. Dicht geslagen grond. Dus begin met het beluchten van gazon en / of borders. Dat kan met een grasprikker en in de border doe je dat prima met een riek of spitvork. Daarna kan je het beste de border ( in jouw geval ) bemesten, de bemesting is afhankelijk van de grondsoort. Na het bemesten eventueel afdekken met een extra laagje compost, brekerzand of turf, wederom afhankelijk van de grondsoort. Ieder voorjaar en najaar beluchten blijft belangrijk.
    Donderdag 1 Maart 2018 om 21:18
  • Lida P. Lida P. Het is - jaren geleden- opgebrachte kleigrond en toen geheel goede omgewerkt. Vorig jaar opnieuw laten bewerken . Dit jaar alleen het grote snoeiwerk. De rest leek me leuk om zelf te doen. Het was nl. een verrassingstuin vorig jaar. Ik ben razend benieuwd naar het voorjar. Het ziet er nu al veelbelovend uit.
    Vrijdag 2 Maart 2018 om 00:04
  • Kiki B. Kiki B. Hoi Lida, zie nu dat je in Maarssen woont, mijn geboortegrond. Opgebrachte kleigrond wijst op nieuwbouw? Dus waarschijnlijk aangereden grond door machines? Mijn advies zou zijn om zoveel mogelijk, voorzichtig, het mos te verwijderen, zonder teveel sporen te laten vallen.Daarna per m2 een kruiwagen mixed met compost, turf en brekerzand en Culterra over de borders te strooien. Voorzichtig inwerken. Dat zou het moeten doen.
    Zaterdag 3 Maart 2018 om 23:30
  • Lida P. Lida P. Zo erg is het niet hoor. Ruim 40 jaar geleden is de tuin uitermate goed doorgespit en door de jaren heen goed onderhouden. Mijn overleden partner was de tuinvrouw. Ik was bewonderaar .Vorig jaar heb ik de tuinmannen flink huis laten houden omdat er de laatste 5 jaar erg weinig onderhoud gepleegd was. Dit wordt mijn 2e jaar als tuinvrouw. Er groeit en bloeit van alles. Maar advies is nooit weg voor een beginneling.
    Zondag 4 Maart 2018 om 00:14