MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • EvaHallo allemaal,
  Ik heb een olijfboom, maar mijn man met zogenaamde goede bedoelingen heeft hem ooit eens veel te kort gesnoeid. Nu groeit hij schreef. Heeft iemand alsjeblieft snoei tips? Ik wil hem weer de hoogte in krijgen. Alvast bedankt. Vriendelijke groeten Eva
  Vrijdag 2 Maart 2018 om 13:31

5 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Hoi Eva, in principe is dat goed mogelijk. Er gaat wel flink wat tijd overheen wil je weer een dikkere stam krijgen. Maar heb je misschien een beter foto, waar de aan de hulpstok gebonden tak goed zichtbaar op is? Nu is het juist daar te donker op de foto om goede aanwijzingen te kunnen geven.

  In ieder geval is het een goed idee om alvast het onkruid weg te halen. Verder hoop ik dat de plant 's zomers buiten staat want dan is de groei veel beter.
  Vrijdag 2 Maart 2018 om 16:38
 • Pascal G. Pascal G. Uw boompje ziet er goed uit. Ik zou hem rond eind maart in een iets grotere pot steken terwijl kan je de stam wat rechter zetten. Dan heb je dat stokje ook al niet meer nodig.Een wat roekeloze groei van de kruin is eigen aan de Olijf. Vrijdag 2 Maart 2018 om 21:31
 • Eva Eva Hallo Jeanette. Bedankt voor antwoord. ja ik zal nog een betere foto nemen. Hij staat eigenlijk altijd buiten, naar het vriest nu _10 dus vandaar even binnen.
  Pascal ook bedankt. Ik zal hem inderdaad in een grotere pot doen en rechtzetten.
  Vrijdag 2 Maart 2018 om 22:43
 • Pascal G. Pascal G. Graag gedaan Zondag 4 Maart 2018 om 21:22
 • Kurt V. Kurt V. Hallo Eva,
  Je kan bijna weinig misdoen bij het snoeien van een olijfboom. Is een beetje als een knotwilg. Als je een 20cm van de stam blijft, gaat hij niet kapot. -10° is natuurlijk wat koud om hem onbeschut buiten te laten staan.
  Wij hebben de onze allemaal kort gesnoeid en binnen een paar maand zijn die weer mooi voorzien van nieuwe takken (er zijn er een paar bij van een paar 100 jaar oud).
  Olijfbomen moeten voldoende zonlicht krijgen daarom is alles wat binnenin de kruin zit, overbodig.
  Zondag 4 Maart 2018 om 22:38