MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Steven T.Mengverhoudingen... Ik heb achter in de tuin een grote plantenbak-op-hoogte gemaakt van ongeveer 40 cm bij 6 meter (!) en zo'm 30 cm diep. Dan kan mijn vrouw met moestuintjes volop aan de slag: bonen, tomaten, komkommer, radijsjes... enz. van alles. Ikzelf wil vooral met aardbeien iets gaan doen.
  Nu heb ik de bak gevuld met 40% (bemeste) tuinaarde (van de Gamma; aanbieding vorige week) en voor 60% met compost, want die konden we in Tilburg ongelimiteerd ophalen vanwege compostdag. Maar nu heb ik twijfels: is deze mengverhouding wel slim? Moet er eigenlijk niet ook iets van zand in? En zo ja: wat voor zand dan? Graag jullie mengverhouding-tips aan een beginnend moestuingezinnetje :)
  Dinsdag 20 Maart 2018 om 14:21

3 reacties

 • Kaatje v. Kaatje v. De perfecte grondsoort voor alle groenten en (vaste) planten bestaat volgens mij niet. Maar op het eerste gezicht zou ik zeggen, je hebt een perfect stukje grond. Over aardbeien en de grond kun je hier lezen:
  https://www.aardbeiplantje.nl/bodem
  Ook een prima adres voor de evt. aanschaf van aardbeiplanten!!!
  Dinsdag 20 Maart 2018 om 14:45
 • Pascal G. Pascal G. Veel plezier ermee. 1 opmerking. Komkommers in een bak,... ik denk niet dat dit gaat lukken maar kan me natuurlijk vergissen. Dinsdag 20 Maart 2018 om 21:36
 • Kiki B. Kiki B. Voor een moestuin zou ik beginnen met schone grond, want je eet er toch van. Zelf gebruik ik biologische moestuinaarde. Tuingrond van de Gamma en ongecontroleerde goedkope compost zou ik zelf zeker niet gebruiken.... Zondag 25 Maart 2018 om 23:03