MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Myriam V.Na een vrij lange ziekteperiode en het recente overlijden van mijn papa hebben we ons terug op de tuin gegooid. We hebben een vraag over onze meidoorn, gekocht onder de naam Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'. Die deed het erg goed, maar vorig jaar was er volgens ons veel minder bloem, er zit ook veel mosvorming op de takken. Volgens mijn man is het geen bacterievuur.
  Ik voeg enkele foto's toe, maar weet niet of jullie kunnen helpen op basis daarvan.
  Woensdag 28 Maart 2018 om 18:33

7 reacties

 • Myriam V. Myriam V. Ik kan maar één foto plaatsen? Woensdag 28 Maart 2018 om 18:35
 • Jeannette v. Jeannette v. Hier wel, maar je kan de foto's in je eigen fotomap plaatsen. Dan zien we ze daar wel. Maak je ook foto's van de stam en de standplaats? Woensdag 28 Maart 2018 om 20:37
 • Jeannette v. Jeannette v. Als er veel (korst)mosvorming op de stam en takken zit geeft dat meestal wel aan dat de boom niet erg vitaal meer is. Dat kan een gevolg zijn van bv. werkzaamheden in de buurt van de wortels of een terugkerende plaag of ziekte.Heb je ooit vlekken of verdikkingen op bladeren en takken gezien? Ook een teveel aan mest kan een boom op den duur ernstig verzwakken. Woensdag 28 Maart 2018 om 20:50
 • Myriam V. Myriam V. Ik zal morgen plaatsen in een map 'Meidoorn'. Zeker geen teveel aan mest, ook geen werkzaamheden of zo. Het enige zichtbare is minder blad en minder bloei. Ik zet meer foto's in de map morgen.
  Woensdag 28 Maart 2018 om 22:22
 • Myriam V. Myriam V. @Jeanette van Leijden Ik heb een album toegevoegd! Zondag 1 April 2018 om 09:56
 • Jeannette v. Jeannette v. @Myriam Van Vlasselaer, er zijn antwoorden voor je bij de foto's.

  Nog een ding: het lijkt me niet verkeerd als je er eens een professional naar laat kijken die goed weet hoe bomen te snoeien, bv. een gediplomeerd boomverzorger. Dat is echter pas iets voor volgende jaar februari/maart. Wel kan hij/zij alvast tips geven over evt. zomersnoei die jullie zelf al kunnen uitvoeren (wanneer mogelijk).
  Zondag 1 April 2018 om 15:19
 • Myriam V. Myriam V. merci voor de reacties Jeanette! Zondag 8 April 2018 om 23:08