Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

5 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Voor zover zichtbaar heeft deze roos last van in ieder geval twee ziektes: sterroetdauw en rozenkanker. Beide ziektes kunnen op den duur - en dat is niet al na 1 jaar - ervoor zorgen dat de plant dood gaat.

    Kijk eerst eens of er überhaupt nog leven inde roos zit. Krab met je nagel of een scherp mesje heel voorzichtig een klein stukje bast weg. Ziet het er daaronder frisgroen en glanzend uit dan leeft de roos in ieder geval nog. Is het heel lichtgroen en droog dan is er verder niets meer aan te doen en kan je de roos beter weg doen omdat ze een bron van besmetting is.
    Donderdag 29 Maart 2018 om 18:47
  • leen d. leen d. super bedankt voor deze info. Ik ga dat morgen eerste werk eens doen.
    Donderdag 29 Maart 2018 om 22:45
  • Roos T. Roos T. Zonder blad is het moeilijk te zien dat de roos sterroetdauw heeft,maar het is een veel voorkomende ziekte in oude rozen/Tegenwoordig wordt er meer gelet op gezondheid van rozen.Ik heb om die reden rozen die altijd last hadden verwijderd voor rozen die niet zo vatbaar zijn.Anders moet je ze spuiten en als je dat niet doet staan ze er kaal of met lelijk blad bij.
    Vrijdag 30 Maart 2018 om 15:07
  • leen d. leen d. goh... het is een roos van een buurvrouwtje van me die twee jaar geleden overleden is. Ik heb jaren voor haar en voor haar rozen gezorgd. Toen ze stierf, mocht ik zoveel rozen uithalen als ik wou. Dus ik heb er drie meegenomen. Een gele (deze dus), een rode en een roze. De rode roos en de roze roos doen het goed. maar de gele.... Ik had twee jaar geleden bij wijze van spreken honderden gele rozen en vorig jaar niets. En ze waren prachtig. Daarom zou ik ze graag redden. Maar ik heb dus deze morgen even gekrabd en ja... het is lichtgroen en droog. Dus ik zal ze dienen weg te doen. Ik ga ze nog een kansje geven naast de composthoop in de hoop dat ze er misschien toch door komt..... dus nu op zoek naar dezelfde gele roos. (Deze roos is écht al meer dan 70 jaar oud)..... gepland toen ze 20 was en ze is gestorven op 94 jarige leeftijd ..........
    Vrijdag 30 Maart 2018 om 17:12
  • Roos T. Roos T. Hoe snoei je deze roos? Ikheb ooit een cursus gevolgd bij de Wilde al lang geleden en heb geleerd dat mensen de rozen vaak te lang laten waardoor de roos snel verhout.als dat al jaren is gebeurd is het moeilijk dat nog goed te krijgen.JE kan het met een tak proberen.
    Dinsdag 3 April 2018 om 18:18