Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

9 reacties

  • Pascal G. Pascal G. Dag Dirk.Ik stel me eerder de vraag waarom hij kaal werd? Olijfbomen zijn wintergroen.Hoe heeft deze overwinterd?
    Zondag 1 April 2018 om 23:30
  • Heidi Heidi Dat was wat ik mij ook onmiddelijk afvroeg @Pascal Geirnaert. Ik denk niet dat dit olijfboompje blij is met deze aanpak. Maar dat weet jij ongetwijfeld beter. Ik heb geen exotische planten.
    Maandag 2 April 2018 om 00:28
  • Dirk D. Dirk D. Hij zit vol leven. Bovenin lange takken met bladeren. Tot 3-4 meter hoog. Maar onderin en rond de knot helemaal kaal en veel dode dunne twijgen.
    Als ik over de dikkere takken kras is hij groen.
    Hij heeft deels ingepakt gezeten en tegen het huis aan gestaan.
    Maandag 2 April 2018 om 00:34
  • Heidi Heidi Dat klinkt goed. Dus misschien maak ik mij zorgen om niks. Veel succes ermee, hoor Dirk. Laat over een week of zes nog eens weten hoe het ermee gaat. :-)
    Maandag 2 April 2018 om 00:37
  • Kurt R. Kurt R. Doet pijn maar komt goed.
    Maandag 2 April 2018 om 08:10
  • Pascal G. Pascal G. Het belangrijkste is dat hij leeft en terug goed komt natuurlijk. Na verloop van jaren kunnen ze onderaan inderdaad blad verliezen, vooral als ze daar wat minder zon krijgen of in een pot staan. Zelf pak ik nooit de kruin in want dan verliezen ze ook veel bladeren. Je laat de plant buiten overwinteren. Zou je hem dan niet beter gewoon in volle grond planten? Ook al gebruik je de beste isolatie de wortels zijn in de grond altijd beter beschermd dan in een pot.
    Maandag 2 April 2018 om 16:59
  • Dirk D. Dirk D. Ja misschien heb ik hem niet goed beschermd. Ik heb hem 3 jaar. Altijd in pot. Ik weet niet hoe oud hij is. Ook geen mogelijkheid om in de volle grond te zetten trouwens. Stadstuin. Ik doe enkel een doek om de takken en de kruin. Staat dan buiten, schuif hem tegen het huis aan. Maar misschien kan ik dus wel beter de pot in pakken en alles boven de grond niet? Is overigens de eerste keer dat ik er überhaupt aan gesnoeid heb. Voorgaande jaren gewoon laten gaan. Maar rondom de kruin was hij helemaal en had lange verticale takken.
    Maandag 2 April 2018 om 19:52
  • Pascal G. Pascal G. Als er zoals je eerder beschreef leven in zit kan dat zeker geen kwaad. Het is niet evident te zien hoe oud jouw boompje is. Naar verluid krijgen ze rond hun 40ste levensjaar een ruwe schors. Jammer dat je hem niet kan uitplanten. Eigenlijk zou hij een grotere pot mogen hebben maar ik begrijp dat ook dit verhaal zijn beperkingen heeft. 'k Heb vroeger nog noodgedwongen planten moeten weggooien ( figuurlijk dan wel ) doordat plant en pot samen een gewicht hadden van meer dan 200 kg. Niet winterharde soorten waren dat welke ieder jaar dan in de garage overwinterden.
    Maandag 2 April 2018 om 22:14
  • Roos T. Roos T. Al mooi dat je hem nog hebt.In de hausse werden ze massaal verkocht tot er een strenge winter kwam en weg waren ze.Nu weten we dat ze dat niet verdragen.Mooi zijn ze wel.
    Dinsdag 3 April 2018 om 17:55

1 tuinier vindt dit leuk

  • C J d. C J d. Maandag 2 April 2018 om 09:23