MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Arjan S.Hoi, ik heb 2 hele grote potten in mijn tuin staan waar nu niets instaat. Het liefst zou il hier vaste planten in hebben met grote kelkachtige bloemen. Liefst paars of heel donker rood. Een hangplant zou denk ik erg mooi zijn maar iets anders is ook goed. Heeft iemand een idee voor een plant???
  Maandag 2 April 2018 om 08:49

3 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Zitten er wel gaten in de bodem zodat het water goed weg kan? Het nadeel van een vaste plant is dat die vaak maar een paar weken mooi is en daarna alleen maar blad heeft. Dat lijkt me weinig spannend. Mij lijkt dat je met perkplanten beter af bent vanwege de mogelijkheid om te variëren.
  In dat geval zou Brugmansia heel mooi zijn, zij het dat die erg hoog kan worden. Evt. is ook Datura metel een goede keuze.
  Rondom kan je dan nog altijd een hangplant zetten. Keuze genoeg.
  Maandag 2 April 2018 om 17:06
 • Arjan S. Arjan S. Dank voor de reactie Dinsdag 3 April 2018 om 07:11
 • Tom M. Tom M. Zoals Jeanette zegt... Vaste plant(en) geven nooit veel of lang kleur... En na X aantal jaar moeten ze er toch sowieso uit... pot wordt dan te klein... Ik zou me gerust de moeite getroosten er éénjarigen in te stoppen...Ik Vul ieder jaar 150 potten en bakken voor de tuin, telkens anders, en heb daar veel voldoening van... Dan kan je ieder jaar iets anders uitproberen, of combineren... surfinia paars bijvoorbeeld met sceavola en helichrysum... fuchia... bidens, nemesia...hangbegonia... blikvangers in de tuin van maken... De kleur-periode kan je verlengen door er in het voorjaar voorjaarsbloembollen te laten bloeien... Fantasie slaat op hol bij het zien van die prachtige vaas... ;-) Woensdag 4 April 2018 om 19:47