MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Michel M.Een nichtje van mij heeft een huis gekocht met de voorkant op het noorden. Daar wil ze om wat meer privé te zitten, leibomen voor het raam hebben. Welke soort kan ze het beste gebruiken voor leibomen op de noordkant ? Maandag 2 April 2018 om 13:40

3 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Je nichtje kan het beste naar een goede boomkweker gaan en daar de mogelijkheden bekijken en zich daar laten adviseren. Als ze snel is kan ze dit seizoen nog de bomen in de grond hebben staan. Een foto meenemen van de situatie is altijd handig.

  Mijn persoonlijke favoriet is nog steeds Carpinus betulus. Zit vroeg in het blad en is laat uit het blad. Kan wat vocht verdragen maar de grond mag niet te droog zijn. En heel belangrijk: weinig last van ziektes of luizen. Een ander voordeel is dat naarmate de bomen ouder worden de takstructuur ervoor zorgt dat ze ook 's winters weinig inkijk heeft. Evt. is ook Acer campestre een goede kandidaat.
  Maandag 2 April 2018 om 16:23
 • Michel M. Michel M. Dank je voor het advies. Het is een moeilijke plaats en ze gaat dan ook naar een goede boomkweker zoeken. Enige suggestie's ? ze woont in Roosendaal (NB). Woensdag 4 April 2018 om 09:42
 • Jeannette v. Jeannette v. Zelf heb ik heel goede ervaringen met o.a. kwekerij Moonen in Loon op Zand maar dat is voor haar wel behoorlijk uit de buurt. Ik ben eens gaan zoeken naar een boomkwekerij rondom Antwerpen en daarbij kwam boomkwekerij Houtmeyers in EIndhout me voor als een goede keus. Maar misschien is dat ook ver uit de buurt.

  Misschien is het de moeite waard om eens te zoeken bij de boomkwekers in Zundert want dat is al sinds jaar en dag een kwekersgemeenschap. Nog een mogelijkheid maar ook niet dichtbij is Boskoop. Daar vind je heel wat kwekers bij elkaar. Daar heb ik goede ervaringen met Esveld en Bulk.

  Er zijn vast wel mensen hier die meer ervaring hebben met Belgische kwekerijen. Hopelijk hebben zij een goed advies dat dichterbij is.
  Woensdag 4 April 2018 om 12:52