Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Charlotte V.Heb ooit een stekje van één of ander plantje gekregen van mijn ma, maar helaas kwam er ook Lievevrouwebedstro mee. Ondertussen is een heel stuk van de tuin hiermee bedekt. Hoe krijg ik dit op een effectieve manier weg? Elk jaar proberen we er zoveel mogelijk uit te trekken (met zo lang mogelijk wortelstokjes maar het is dweilen met de kraan open) Ik lees overal dat het een traag groeiende niet echt woekerende plant is, maar dan vrees ik dat ze bij ons (helaas) zeer tevreden op hun plekje staan.
    Vrijdag 13 April 2018 om 18:18

7 reacties

  • Guy M. Guy M. Lievevrouwbedstro laten staan.15 cm hoog, en ruik goed.
    De bloemen kunnen gebruik worden voor in kussen.is een bodembedekker.
    Vrijdag 13 April 2018 om 18:33
  • Nanette W. Nanette W. Guy is me vóór; wilde ik ook al suggereren. Graaf een plantgaatje voor de planten die je er tussenin wil laten groeien? In het bos werkt het ook zo en bovendien werkt het als een groene mulch!
    Zaterdag 14 April 2018 om 07:13
  • Annette B. Annette B. Als je het echt weg wilt hebben... Ik heb voor hardnekkige ongewenste beplanting een potje gif staan. Aanstippen en het sterft vanzelf af, inclusief wortels.
    Zaterdag 14 April 2018 om 09:02
  • Charlotte V. Charlotte V. is onbegonnen werk. is begonnen met een klein plukje die meegekomen is met een stekje. ondertussen is meer dan 10m² overwoekerd. Ik wil gewoon niet dat het in mijn bloemenborders terecht komt.
    Zondag 15 April 2018 om 11:09
  • Annette B. Annette B. Beste Charlotte, juist dan is aansmeren met gif ideaal. De bladeren nemen het gif op en de hele plant gaat dood. Je hoeft niet alle blaadjes aan te smeren, hier een daar een blad is voldoende. Het voordeel van aansmeren op de bladeren is dat je alleen de plant behandelt die je niet hoeft en de andere planten er geen last hebben.
    Vorig jaar heb ik een Haagwende op deze manier behandeld. Tot nog toe geen spoor van gezien en alle andere planten leven nog.
    Zondag 15 April 2018 om 12:49
  • Charlotte V. Charlotte V. kan je de naam van dit product eens doorgeven aub? misschien toch de beste oplossing dan
    Zondag 15 April 2018 om 16:32
  • Annette B. Annette B. Dag Charlotte, ik heb je een pb gestuurd met het merk!
    Zondag 15 April 2018 om 18:44