MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • AnHallo,

  Wij hebben een viburnum tinus op stam staan.

  Deze lijkt nu een probleem te hebben: blaadjes staan niet mooi groen, bloemt niet en aan het begin van de blaadjes is op sommige plaatsen wit pluis te zien.
  Weet iemand wat dit kan zijn en wat de oplossing is?

  Bedankt.
  Dinsdag 17 April 2018 om 20:48

3 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Kunnen die witte pluizen schildjes van bladluizen zijn ? Voor wollige schildluizen lijkt het mij nog wat vroeg op het jaar want die zie ik hiet meestal pas over 1á 2 maanden Woensdag 18 April 2018 om 18:33
 • An An Dag Marianne,

  Bedankt voor je reactie.

  Ik merk in ieder geval geen bladluizen op...

  Zou dit eventueel vorstschade kunnen zijn? (De bloempot hebben we ingepakt met noppenfolie, maar de kruin was vrij) Het rare is dat het boompje ernaast wel gezond lijkt.

  Groetjes
  Donderdag 19 April 2018 om 21:29
 • Jim B. Jim B. Beste,
  Ik heb hetzelfde probleem. Deze ziekte is een schimmel phytophthora ramorum genaamd die de wortels van je viburnum aantast, waardoor de bladeren verwelken. Je zal dus inderdaad geen beestjes aantreffen. Toch als je deze niet behandeld kan heel je plant kapot gaan, en alle planten rondom ook. Het is namelijk een heel besmettelijke ziekte, die veel groenblijvende heesters kan treffen. Opletten dus. Fenomenal Garden van het merk Bayer is een product dat dit tegen gaat.
  Vrijdag 20 April 2018 om 23:28