MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

3 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Ik denk dat je te maken hebt met thrips, gezien de kleine plekjes onderaan het blad. Dat zijn hele kleine beestjes, die je met het blote oog bijna niet ziet. Zij veroorzaken o.a. misvormd blad. In dat geval is het nuttig om eerst de aangetaste bladeren weg te knippen.

  Een andere mogelijkheid is dat de bladknoppen door een schommeling in dag- en nachttemperatuur beschadigd zijn geraakt; koudeschade dus. Dit is al in een vroeg stadium van de bladontwikkelijg gebeurd. Misschien door een late nachtvorst.

  Tegen de thrips kan je evt. de rest van de plant behandelen met knoflookthee: Snij 5 knoflookbollen in stukjes en giet er een liter kokend water bij, laat het mengsel 24 uur trekken en zeef het dan. Voeg vervolgens 3 liter water om te verdunnen. Doe de verdunde thee in een plantenspuit en besproei de hele plat ermee. Alleen 's avonds of bij bewolkt weer toepassen. Voordat je de hele plant bespuit eerst proberen op een klein deel van de plant om te kijken of de plant er tegen kan.
  Vrijdag 20 April 2018 om 12:56
 • Jeanine Jeanine Heel erg bedankt voor het meedenken!
  Ik ga je advies toepassen!
  Vrijdag 20 April 2018 om 14:38
 • Jeannette v. Jeannette v. Met alle plezier gedaan, Jeanine. Vrijdag 20 April 2018 om 15:26