Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

8 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Lijkt me geen ziekte, vrees dat hij kaalgevreten wordt door buxusmotrupsen
    Zondag 22 April 2018 om 15:32
  • Roos T. Roos T. Ik ben bang dat je last heb van de buxusmot .Veel mensen die hebben alle buxus eruit gegooid.Veel blad om te spuiten is er niet meer,Wij hebben vallen hangen en hebben vorig jaar gespoten 2 keer .ik hoop het te redden maar ben niet optmistisch want buiten de mot zijn er ook nog schimmels in de buxus waardoor ze sterven als je niet spuit.
    Zondag 22 April 2018 om 15:35
  • Roos T. Roos T. Ik kom net uit de tuin en zag dat mijn buxushagen ook last hebben van cylindrocladium ,hoewel we na de snoei gespoten hebben.Ik heb er helaas heel veel en ben te oud om opnieuw te beginnen.is wel balen na zoveel jaren zorg,De vallen tegen de mot hangen ook al weer.Ik zou niemand nog aanraden buxus te kopen.
    Zondag 22 April 2018 om 15:43
  • Katty D. Katty D. Is dit de mot? Ik vind overal op de grond rond de buxus rond bolletjes en dat zullen dan de uitwerpselen zijn en ik zie tussen het witte plaksel iets wits zitten een rups dacht ik ...dus spoeien??? Of is het te laat? En hoeveel keren??? Bedankt!
    Zondag 22 April 2018 om 15:58
  • Marianne V. Marianne V. Ik heb zopas de pireco weer bovengehaald: mss is het bijgeloof en hebben we hier tot nu toe geluk gehad, of mss werkt het wel om met zijn stank te zorgen dat de buxus vr de rupsen zo slecht smaakt dat ze er niet meer van willen eten :-)
    Zondag 22 April 2018 om 16:05
  • Roos T. Roos T. Ja direkt sproeien en vraag advies hoe vaak je herhalen moet.
    Zondag 22 April 2018 om 16:11
  • Roos T. Roos T. zoek op internet naar foto van de rups.
    Zondag 22 April 2018 om 16:12
  • Katty D. Katty D. rups duidelijk gezien in het begin is hij groen en daarna groen en geel met een zwarte kop! En hij zit en groeit in tegen elkaar gekleefde blaadjes die met witte draad aan elkaar gehecht zijn!
    Zondag 22 April 2018 om 21:23