MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

4 reacties

 • Jef Jef Mijn jonagold bloeit al, ( eindelijk een beetje na twee jaar) maar...de plaats waar iets staat en in welke grond speelt een heel grote rol . Ik heb een cornus Milky Way, die nog maar een beetje in de knop staat, en vijfhonderd meter verder staat een zelfde boom al in bloei.
  Ik heb 2 halfhoge appel- en perenbomen ,ze staan ca 3 meter van elkaar, er bloeit er nu slechts één van, dus tja...geduld zou ik zeggen ;-)
  Woensdag 25 April 2018 om 11:39
 • Bauke S. Bauke S. Dank je Donderdag 26 April 2018 om 08:47
 • Jeannette v. Jeannette v. Hoi Bauke, waar zit het entpunt? Hopelijk zit het boven de grond. Is de boom gesnoeid na het aanplanten? Dat is bij jonge fruitbomen wel nodig om zodoende op een gegeven moment vruchthout te krijgen. Dat zie ik aan jouw boompje nog niet en dan krijg je dus ook geen bloemen. Als ik de stamomvang zo zie denk ik dat het boompje afgelopen najaar of voorjaar geplant is. Dan is dat boompje het eerste jaar vooral bezig met het vormen van voldoende wortels en is in ieder geval de eerste drie,4 jaar snoei hard nodig zodat je vruchthout krijgt.

  Koop een goed snoeiboek en volg evt. een snoeicursus. En ook op YouTube zijn verschillende filmpjes over appelsnoei te vinden. Verder is het advies om de zijscheuten op de stam weg te snoeien, tenzij het een leivorm moet worden.
  Donderdag 26 April 2018 om 13:56
 • Bauke S. Bauke S. Dank je ga er naar kijken! Dinsdag 1 Mei 2018 om 10:27