Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

13 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Let op met de meiklokjes brecht, ik ken een tuin waar ze zodanig ver kruipen met worteluitlopers dat het bijna onkruid is, maar dan wel lekker ruikend onkruid:-)
    Vooraf inperken lijkt me geen slecht idee.
    Ga je die nerine in volle grond planten ? Ik hou ze als kuipplant , maar ze overwintert wel in een koude serre
    Woensdag 25 April 2018 om 14:46
  • Brecht M. Brecht M. De meiklokjes plant ik achter het tuinhuis daar staan ze uit de weg. Ze dienen toch enkel om af te knippen en in huis te halen.
    Woensdag 25 April 2018 om 16:32
  • Brecht M. Brecht M. De Nerine bollen heb ik in pot gezet op zelfde manier als de Agapanthus die ik dit jaar voor het eerst probeer. Ik hoop dat de Nerine zal bloeien als de Agapanthus is uitgebloeid
    Woensdag 25 April 2018 om 16:33
  • Margo G. Margo G. Nerine bloeit heel laat, pas in november. Slakken zijn dol op het loof. Als je last van slakken hebt, de plant dus goed in de gaten houden! De mijne hebben ze afgelopen jaar bijna helemaal opgegeten.
    Woensdag 25 April 2018 om 21:35
  • Brecht M. Brecht M. Dag Margo. Het is hier altijd een strijd tegen de slakken. Ze eten alles op. Ik werkte altijd met slakkenvallen met bier in (ik krijg van iedereen bier dat over tijd is) maar ik ben dit jaar ook met blauwe korrels begonnen. Ik strooi er elke week een beetje. Deze tip heb ik gezien op plattelands tv
    Zaterdag 28 April 2018 om 13:01
  • Margo G. Margo G. Helaas is het onze tuin ook nodig om korrels te strooien. Eigenlijk houd ik er niet van om bestrijdingsmiddelen te gebruiken maar we hebben nu korrels gevonden die alleen schadelijk zijn voor de slakken en niet voor vogeltjes en andere dieren. Wij strooien ook wekelijks. Ook hebben we nematoden (aaltjes) verspreid in de border waar vorig jaar de meeste slakken zaten. Daarmee hopen we ze dit jaar onder controle te houden.
    Zaterdag 28 April 2018 om 17:45
  • Marianne V. Marianne V. Hey margo , die nematoden zijn ,voor zover ik overal vind, vooral vooe naaktslakken. Probleem is dat hier vooral twee soorten huisjesslakken lelijk huis houden. Enkele jaren geleden alle hosta weggedaan, maar nu vreten ze ook nog aan dahlia's en zelfs aan munt , iets waarvan ik voorig jaar op deze site nog zei dat ze daar tenminste nog afbleven. Niet dus...
    Zaterdag 28 April 2018 om 17:54
  • Margo G. Margo G. Hier zijn het vooral de naaktslakken die huishouden in de tuin. Van die bruine van wel 10 cm lang. Ongelofelijk wat die beesten eten. In een nacht hadden ze mijn nieuw alstroemeria gereduceerd tot een bladskelet. Daarom hebben we dit jaar het grof geschut ingezet.
    Zaterdag 28 April 2018 om 20:31
  • Margo G. Margo G. Marianne geeft aan dat ze de Nerine als kuipplant houdt. Wij hebben de onze gewoon in de grond geplant. Ze hebben inmiddels twee winters overleefd.
    Zaterdag 28 April 2018 om 20:33
  • Jeannette v. Jeannette v. Brecht, de blauwe korrels zijn wel gevaarlijk voor o.a.vogels, katten en honden; als ze de slakken eten die vergiftigd zijn met die korrels sterven ze een nare dood: http://www.dierenkliniek-schag...
    Zoals Margo al vernoemd zijn er ook onschadelijke biologische korrels voor vogels verkrijgbaar. Nematoden zijn nog een beter alternatief.
    Zaterdag 28 April 2018 om 22:40
  • Margo G. Margo G. Wij gebruiken deze slakkenkorrels https://www.ecostyle.nl/tuin/z...
    Ze zien ook wel blauw, maar zijn niet schadelijk voor andere insecten dan slakken, vogels, egels enz.
    Zondag 29 April 2018 om 12:07
  • Anja B. Anja B. Om de Planten koperdraad 4mm leggen geen last van slakken
    Zondag 8 Augustus 2021 om 14:31
  • Marianne V. Marianne V. Op YouTube staan er filmpjes van slakken die gewoon over het koper heen kruipen..... Dus ook niet volledig afdoend vrees ik.....
    Zondag 8 Augustus 2021 om 14:33

1 tuinier vindt dit leuk