MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Arankaik wil een rozenboog plaatsen. welke groenblijvende klimop of bloeiende planten kan ik het best nemen? zelf dacht ik aan hedra en paasiebloem.
  Vrijdag 27 April 2018 om 08:02

5 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Hedera (= klimop) blijft goed groen in de winter maar een passiebloem niet. Bovendien is die ook niet betrouwbaar winterhard, zeker de mooie kleurige soortjes niet. Die zijn bij matige vorst snel bevroren.

  Clematis 'Winter Beauty' is wel een goede keuze en is goed winterhard. Dan heb je 's winters bloemen.
  Vrijdag 27 April 2018 om 14:33
 • Aranka Aranka dank je wel voor je reactie. ik ga op zoek naar de Clematis Beauty Vrijdag 27 April 2018 om 15:35
 • Maaike Maaike Goed advies Jeanette. Wij zochten ook nog een alternatief voor een haag met taxus. Dit klinkt als een leuke aanvulling voor onze tuin. Weet jij toevallig ook of deze plant goed in toom te houden is. Wij willen de afscheiding niet te hoog maken (0,5/1 meter), maar ik lees dat de clematis 3 meter hoog kan worden. Is het toch voor onze afscheiding te gebruiken (zonder al te veel snoeiwerk?). Hopelijk weet je het antwoord. Zaterdag 28 April 2018 om 20:34
 • Jeannette v. Jeannette v. Ja,, dat kan wel, Maaike. Dan laat je de plant horizontaal groeien in plaats van omhoog. Dan heb je aan 1 plant per 2,5 á 3 meter genoeg. Je hebt er wel regelmatig wat snoeiwerk aan te doen, behalve 's winters. Clematis heeft wel steun nodig van een stevig hekwerk om zich aan vast te houden.

  Mocht dat je toch teveel werk zijn, dan zou je ook eens aan Lonicera nitida 'Maigrün' (struikkamperfoelie) kunnen denken als alternatief.
  Zaterdag 28 April 2018 om 22:10
 • Maaike Maaike Het wordt dan waarschijnlijk toch de Clematis. Bedankt voor je advies! Zondag 29 April 2018 om 16:55