MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Anneke W.Ik kreeg 15 jaar geleden een stekje van de boom: Cedrela Chinensis Flamingo. Een prachtige kleine boom voor bijv. een voortuin. Loopt knalroze uit en inmiddels geelbrons, later verkleurend naar gewoon groen. Mijn boom heeft inmiddels ook meerdere jonkies gemaakt, die ik steeds uitdeel.
  Vrijdag 27 April 2018 om 10:10

4 reacties

 • Audrie D. Audrie D. Ik ken de plant niet en ging het even opzoeken .Mooi. Hoe hoog is je boom inmiddels ? Ik ga meteen de naam noteren voor mijn volgende bezoek aan het plantencentrum. Top !
  Vrijdag 27 April 2018 om 10:31
 • Anneke W. Anneke W. Deze boom is nergens te koop vermoed ik. Hij is bij mij nu ongeveer 4 meter hoog. Ik kreeg het stekje van Jos de Koeier (?) toen eigenaar van de Sequoiahof in Zeeland. Hij was 20 jaar op zoek geweest naar deze boom Vrijdag 27 April 2018 om 12:22
 • Anneke W. Anneke W. Deze foto is erg slecht, maar de kleur is precies goed Vrijdag 27 April 2018 om 12:26
 • Jeannette v. Jeannette v. Onder de naam Cedrela zal je de boom niet snel meer vinden. Tegenwoordig is de Latijnse naam Toona sinensis 'Flamigo' en als je daar op zoekt is te zien dat boom bij een aantal gerenommeerde boomkwekers te koop is.

  Het is echter zeker geen kleine boom. Uiteindelijk wordt ze zo om en nabij de 10 á 15 meter hoog. Het roze blad is prachtig roze bij het uitlopen in het voorjaar - de kleur op de foto klopt idd. precies. De boom is o.a. hier te koop: https://www.vdberk.nl/bomen/to...
  Vrijdag 27 April 2018 om 12:52

2 tuiniers vinden dit leuk