Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • peggy v.Deze plant die doet zo raar. Hij lijkt dood maar toch staat hij weer in bloei ??
    Wat zou ik daar nou mee moeten doen ?
    Donderdag 3 Mei 2018 om 17:28

5 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Is het een Loropetalum? Het grootste deel zal dan bevroren zijn want meer dan -5 graden Celsius kunnen die echt niet verdragen. De delen die bloeien zullen nog leven. Je kan de bevroren delen eraf knippen en kijken of de plant verder nog uitloopt en doorgroeit.
    Donderdag 3 Mei 2018 om 17:43
  • peggy v. peggy v. Klopt Jeanette die is het idd. Eerste vorstperiode ging het goed, 2e periode kreeg hij flinke klap. Maar mooie was dat toen we de plant vorige zomer kochten (voor 75,00 euro ) werd er gezegd op het kaartje dat hij winterhard was. Maar als ik nu al het bruine weg knip is de plant kaal haha ! Onlangs waren we bij het tuincentrum waar hij gekocht is en toen stonden er dezelfde soort ook helemaal bruin voor ook nog 50 tientjes. Dus wij al vragen of ze dode planten verkochten maar daar werd beetje lacherig op gereageerd maar een antwoord of dat goed komt hadden ze niet.
    Donderdag 3 Mei 2018 om 23:06
  • Jeannette v. Jeannette v. Jee Peggy, wat ontzettend vervelend! En naar dat tuincentrum zou ik dus nooit meer gaan. Ik ben sowieso geen fan van tuincentra, vooral omdat het personeel meestal niets van planten weet, alleen van verkopen...maar dat komt misschien ook omdat ik zelf in het vak gezeten heb.

    Als je een dure plant wil kopen is het beter om eerst op internet te kijken wat er over gezegd wordt door kopers, want die info klopt vaak wel. Nog beter, ga naar een kweker toe. Daar geven ze meestal goede info, ook over de winterhardheid van een plant.
    Vrijdag 4 Mei 2018 om 12:06
  • peggy v. peggy v. Update ! De plant kreeg (gek genoeg) ineens weer bloei tussen de dode bladeren. En er zijn allemaal nieuwe blaadjes aan gekomen en hij ziet er weer best goed uit
    Zaterdag 9 Juni 2018 om 21:20
  • Jeannette v. Jeannette v. Hee, da's fijn Peggy! Dat is dan toch een sterke plant geweest. Ben heel erg blij voor je :-) En ik zag nu dat mijn reactie onvolledig was, want voordat je iets afknipt is het altijd slim om te controleren of er nog leven in de plant zit. Gelukkig had je er nog niet aan geknipt. Het is wel slim om ze voortaan goed af te dekken bij vriesweer. Veel plezier van je prachtige Loropetalum!
    Zondag 10 Juni 2018 om 13:08