MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Luuk K.Hallo, net nieuw bij deze app en nu al een vraag / probleem. We hebben een dakterras met allemaal nieuwe struiken, planten en 1 dakplataan. Deze staat in een enorme pot en moet op zonnige dagen m’n parasolletje worden. Hij groeit als kool maar nu zie ik dat er de laatste dagen lelijke bladeren aan komen (zie foto’s). Ik zie op sommige bladeren een heel klein beetje wit-wollige afzetting (schimmel?) en geen insecten. Kan iemand mij vertellen wat het is en hoe ik het zou kunnen oplossen / voorkomen?

    Mvg, Luuk.
    Maandag 7 Mei 2018 om 18:21

1 reactie

  • Jeannette v. Jeannette v. De afzetting is waarschijnlijk wolluis of schildluis. Die kan je met een groenezeep - spiritusoplossing bestrijden. Meng 20 gram groene/bruine zachte zeep (bv.driehoek) met 20 ml spiritus. Voeg 1 liter water aan toe, liefst lauw. Goed mengen en dan met de plantenspuit de hele plant goed bespuiten - ook de onderkant van het blad en de stelen en stengels! Dit doe je' 's avonds of bij bewolkt weer maar probeer eerst op een paar blaadjes of je plant er geen last van heeft. Na enkele dagen herhalen en goed blijven controleren op luizen.

    Als het mogelijk is dan graag nog een paar scherpe foto's van dichterbij. Sommige bladeren lijken aangetast door een virus of een bladvlekkenziekte.
    Maandag 7 Mei 2018 om 18:42