MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Carla v.Mijn Helleborus doet het ontzettend goed elk jaar, veel prachtige witte bloemen.
  Vorig jaar had ik na de bloei veel luis en witte vlieg, moeilijk te bestrijden maar uiteindelijk gelukt.
  Nu heb ik nog veel meer luis, ik heb al bestrijdingsmiddelen gebruikt en met een harde straal de plant afgespoten maar het lukt niet, lijkt wel of er steeds meer komt.
  Zou ik de plant (zowel oude bloemen als de bladeren) flink terug kunnen snoeien zodat er meer ruimte en lucht door komt. Heeft dit geen consequenties voor de volgende bloei?
  Dinsdag 22 Mei 2018 om 15:07

5 reacties

 • BB BB In principe kan je na de bloei oude bloemen en lelijke bladeren weghalen. Lucht en licht geef je ze op die manier. Wat een goed idee van je is. Echt terug snoeien zou ik niet zo gauw doen. Want ze blijven bladeren nodig houden om te leven, misschien een derde weghalen? Dat is wat ik doe om ze in vorm te houden. Je kan ze ook scheuren, waardoor je met meerdere kleinere planten eindigt.

  Ze houden van kalk rijke grond en niet van natte voeten. Misschien Wat kalk en beendermeel door de grond mengen waardoor ze wat weerbaarder worden tegen insecten.

  Zelf gebruik ik wat groene zeep en spiritus tegen beestjes maar het blijft gedoe.
  Dinsdag 22 Mei 2018 om 16:51
 • Carla v. Carla v. Beste BB,
  Hartelijk dank voor je snelle reactie. Goed advies, hier kan ik wat mee.Ga morgen direct aan de slag.
  Dinsdag 22 Mei 2018 om 20:15
 • Kaatje v. Kaatje v. @Carla, 'Mijn Helleborus' is wel een zeer algemene omschrijving van de plant. Binnen de Helleborus zijn er meerdere soorten met elk hun eigen methode van aanpak. Witte bloemen kan duiden op de soort 'niger' maar dat is dan een gok. Dus welke??? Als je dat weet, dan kun je via deze link wellicht de juiste snoei doen:
  https://greenfingersonline.nl/...
  Dinsdag 22 Mei 2018 om 20:28
 • Roos T. Roos T. Niger heeft een heel ander blad en ik heb heel veel gewone helleboris hier staan op mijn helling voor de keuken en N
  iger staat boven aan de helling.
  Woensdag 23 Mei 2018 om 11:47
 • Roos T. Roos T. Ik heb hier wel 80 helleborissen staan die ik vaak totaal heb terug geknipt na de bloei omdatz e onder de luisz aten .Ze lopen gewoon weer snel uit. Donderdag 24 Mei 2018 om 10:19