MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

4 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Waarschijnlijk meeldauw. Een veel gebruikt huismiddel is een melkoplossing van melk en water: 40% melk en 60% water in een plantenspuit mixen en daarmee besproei je de bladeren van de plant een week lang dagelijks. Daarna twee tot drie keer per week. Gebruikt liefst volle melk. Niet besproeien als de zon volop schijnt, s'morgens vroeg is het beste.Wil dat niet helpen, dan kan je het met spuitzwavel wel wegkrijgen.

  Eventueel kunnen het ook kleine luizen zijn. Die krijg je weg met bv. een groene zeep-spiritus oplossing: Meng 20 gram groene/bruine zachte zeep (bv.driehoek) met 20 ml spiritus. Voeg 1 liter water aan toe, liefst lauw. Goed mengen en dan met de plantenspuit de hele plant goed bespuiten - OOK de onderkant van het blad! Dit doe je' 's avonds of bij bewolkt weer maar probeer eerst op een paar blaadjes of je plant er geen last van heeft.
  Woensdag 23 Mei 2018 om 22:01
 • Laura B. Laura B. Superbedankt! Ik heb meteen melk gehaald en gesprayed. Als het na een week niet werkt moet ik dan overgaan op het antiluizenmiddel? Of kan dat voir de zekerheid ook tegelijk met de meeldauw behandeling? Donderdag 24 Mei 2018 om 13:15
 • Kurt D. Kurt D. Even onze Ginko gecheckt en hier begint het ook. Zal ook eerst met melk/water-oplossing starten.
  Donderdag 24 Mei 2018 om 21:06
 • Jeannette v. Jeannette v. Na je een week gebruik zou je wel al wat resultaat moeten zien, maar aan de andere kant: door het weertype dat we nu hebben is het verschijnen van meeldauw ook moeilijk tegen te gaan. Het is simpelweg te vochtig en warm en je ziet overal verschillende schimmels ontstaan, zeker als de planten dichtbij elkaar staan of als een plant dicht bebladerd is.

  Helpt het na die week helemaal niet dan kan je het luizenmiddel proberen. Meestal zie je dan ook veel mieren op de planten lopen omdat ze snoepen van de zoete vloeistof die luizen uitscheiden. Op deze site vind je nog meer fijne recepten die je kunnen helpen in de strijd tegen meeldauw en andere ziektes en plagen:
  http://www.marnis.info/recepten
  Vrijdag 25 Mei 2018 om 11:37