Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Ellen A.Stop met vergif op buxus. Vogels eten de rupsen van de buxusmot. ! www.milieucentraal.nl/nieuws/2018/buxusmot-teistert-tuinen/
    Woensdag 30 Mei 2018 om 06:20

6 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Hey ellen,
    Moest het mogelijk zijn zou ik tien keer op 'vind ik leuk ' klikken:-)
    Hopelijk krijgt iedereen stilaan zijn verstand terug en is het idd gedaan met al dat gif spuiten. ( Ik heb ook gespoten hoor : een stinkend , niet giftig goedje van pireco, dat ervoor moet zorgen dat mijn buxus zó slecht smaakt dat de rupsen er niet van willen eten :-)) helpt het niet , ok dan maar , gif spuiten doe ik ook niet. En kauwen zitten er hier genoeg .Als de mot mijn buxus vindt moet ik moet alleen nog een wegwijzer plaatsen voor de kauwen om hen uit te nodigen voor het banket ( en hopen dat ze kunnen lezen :-))
    Woensdag 30 Mei 2018 om 08:30
  • Ellen A. Ellen A. Blijkbaar moeten ze nog ontdekken dat ze de rupsen kunnen eten. Maar er zijn ook meldingen van eksters, mussen en koolmezen.
    Woensdag 30 Mei 2018 om 18:54
  • Sabina R. Sabina R. De Kauw kan er dus blijkbaar wél tegen?
    Donderdag 31 Mei 2018 om 20:02
  • Margo G. Margo G. Klopt, wij zagen een mus en een koolmees de rupsen eten. We hebben de haag inmiddels verwijderd omdat we spuiten geen goed idee vonden en de vogeltjes niet willen vergiftigen.
    Donderdag 31 Mei 2018 om 21:59
  • Ellen A. Ellen A. Onze buxussen zitten vol met rupsen. Ik verwijder ze met de hand en had gehoopt dat vogels ze ook aten. Helaas... zelfs als ik ze voor hun in een schaaltje doe, eten ze er geen hap van. Zelfs als ik het mix met brood!
    Vrijdag 26 April 2019 om 08:04
  • Etienne D. Etienne D. Ik probeer het eens op die manier: spuiten met een mengsel van zwarte zeep en azijn! Je weet maar nooit, en het is in ieder geval niet giftig!
    Vrijdag 7 Juni 2019 om 09:07

8 tuiniers vinden dit leuk