MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Mark B.Hoi,

  Er zitten groene dingetjes in de bladeren van mijn laurierkers. Ze zitten telkens aan het begin van het blad, aan de nerf. Eerst dacht ik aan bladluizen, maar ik zie geen mieren en deze dingetjes lijken echt in het blad te zitten. Ik kan het er niet afkretsen zonder het blad te beschadigen. De laurierkers staat in een gemengde haag tussen Osmanthus, olijfwilg en ilex. Al de andere planten zijn gezond, enkel de 4 laurierkersen hebben deze ziekte.
  Weet iemand wat dit is en wat ik eraan kan doen?

  Groeten,
  Mark
  Donderdag 31 Mei 2018 om 23:04

3 reacties

 • Dirk M. Dirk M. de bladeren van laurierkers bevatten "klieren" die in bepaalde periodes floëem afscheiden. heel veel insecten, ook bijen zijn verzot op deze secretie. vaak vind je dan vele honderden bijen op paplaurier buiten de bloeiperiode. Donderdag 31 Mei 2018 om 23:11
 • Mark B. Mark B. Bedankt voor de uitleg. Dat is een pak van mijn hart. Ik ben blij dat mijn planten in orde zijn. Zondag 3 Juni 2018 om 17:20
 • Martine R. Martine R. Ik zag deze bij de vragen over ziektes, en was blij eindelijk met zekerheid te weten waarom wespen altijd helemaal verliefd op die blaadjes lijken. Dacht al wel dacht ze iets uitscheidden ( en zeker niet dat het een ziekte was) maar nu heb ik bevestiging :) dubbelop, want hier staat nogmaals bijna hetzelfde.

  Vind het altijd wel grappig te zien hoe blij de wespen met de blaadjes zijn ( en mieren, andere beestjes inclusief bijen heb ik er nooit bij gezien)
  Maandag 1 Juni om 21:49