Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Anma's t.Wie heeft ervaring met het gebruik van Bio 1020 voor taxuskeverplaag in tuin. De buurvrouw had het besteld en de gedroogde rijstkorrels met schimmel zien er uit als gewone zak met aarde. Op zak staat niets. Klopt het uiterlijk wel van de inhoud van deze zak
    Zaterdag 2 Juni 2018 om 14:15

9 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Heb het nog niet gebruikt omdat vb sprinkhanen ook gedood worden, maar vlgs de info die ik vrieger terugvond is het een soort compost waarin het product zou verwerkt zitten, wat kan kloppen met de zak aarde zoals je beschrijft. Ik probeer het nog steeds ( al 10 jaar!!!) met aaltjes die de larven doden. En ieder jaar vloek ik weer als ik zie dat ze toch weer een potplant om zeep geholpen hebben omdat ik te laat was ermee of zo. Het lijkt wel dat er na een koude winter minder zijn
    Zaterdag 2 Juni 2018 om 16:24
  • Anma's t. Anma's t. Thanks. Wij hebben geen sprinkhanen wel echt een keverplaag. Vorig jaar heb ik met de buren aaltjes gebruikt. Helaas niet voldoende. Heel wat struiken zijn aan het doodgaan doordat wortelgestel is aangetast, verder alle bladeren van onze groenblijvende struiken zijn zeer erg aangevreten. Bedankt voor je info.
    Zaterdag 2 Juni 2018 om 16:42
  • Marianne V. Marianne V. Ik wens je veel succes met de strijd. Laat eens weten of het efficient was want als het zo verdergaat zal ik ook moeten overschakelen op de compost. Let wel: het zijn de larven die de wortels opvreten, de kevers bijten ronde hapjes uit de bladeren maar doen niets aan het wortelgestel, behalve eitjes leggen natuurlijk. :-(. Ik heb ook ergens gelezen dat de kevers allemaal vrouwelijk zijn , dus van zodra je er eentje hebt....jawel.Hier valt het in de volle grond nogal mee, maar ze zitten ( de larven dus) met hopen in mijn kuipplanten !!! Na tien jaar aaltjes valt de schade de laatste tijd nogal mee maar toen ze 10 jaar geleden een fuchsiaboom van 20 jaar oud om zeep geholpen hadden , heb ik ze ook de oorlog verklaard !! En eerlijk gezegd , ik die niets kan doden gebruik voor zowel de kevers als de larven als ik mijn planten verpot mijn schoenzool !!! En het gaat me van jaar tot jaar beter af. Erg he als kevers je tot massamoord drijven ;-) Wat me wel opvalt is dat ze bepaalde plantensoorten uitkiezen: fuchsia's , echeveria's en sedum lopen precies het meeste risico. En laat ik er nu net van die soorten veel hebben .
    Zaterdag 2 Juni 2018 om 17:15
  • Anma's t. Anma's t. Bij mij en de buren de bladeren van fatsia, hydrangea paniculata, laurier, klimop en glansmispel, de bloemen van mandeville en petunia en het wortelgestel van vibernum tinus(3 exemplaren) lavatera, vlinderstruik en fatsia. Sta avonds met lantaarn ook aan struiken te schudden om de kevers te vangen. Doordat de natuurlijke vijand van de kevers, de vogels door buurkatten wegblijven, moeten we wel dit doen. Jij ook succes
    Zaterdag 2 Juni 2018 om 17:36
  • Franca v. Franca v. Ik heb vorig jaar taxuskevercompost gebruikt, dit jaar zie ik heel wat minder hapjes uit het blad van mijn planten. Mijns inziens werkt het dus prima, heb uit voorzorg dit jaar nog een keer gestrooid. Ook heb ik bodeminsectencuur van Ecostyl gebruikt, doe dit om de 4 weken, op advis van Kiki. De larven zakken steeds dieper tot ze zo diep zitten dat ze geen voedsel meer vinden en sterven.
    Zaterdag 2 Juni 2018 om 19:51
  • Anma's t. Anma's t. Hoi Franca wat is taxuskevercompost, is dat de Bio 10 20 die wij net hebben gekocht? Hoeveel schep je bijv door een pot en werk je het door de aarde? Die tip van kiki ga ik ook doen, in ieder geval bedankt voor je reactie, gr Anma
    Zaterdag 2 Juni 2018 om 20:01
  • Franca v. Franca v. 10 20 zegt mij niets, maar taxuskevercompost heb ik van Jeanette gehoord, die weet ook heel erg veel. Het is een biologische compost en ik heb het een paar cm Dik over de aarde gestrooid. Je kan het ook in de grond werken. Op mijn potten heb ik ook een laagje gelegd. Er schijnen ook wel wat andere kevers dood door te gaan, maar dit neem ik een paar jaar voor lief.
    Zaterdag 2 Juni 2018 om 20:08
  • Kurt R. Kurt R. Mei kever ,junikevers met 100den engerlingen pff tot gevolg, daar gaat mijn gras . Edialux gebruikt maar al te veel schade en ze blijven terug komen ook looksoorten geplant maar toch het is hier een plaag in Oedelem.
    Zaterdag 2 Juni 2018 om 22:11
  • Anma's t. Anma's t. De 1020 heeft totaal niet gewerkt, afzetterij. Ik ga weer Aaltjes bestellen en plankjes voor de kevers. Gaat een dure grap worden dat gevecht met die keverplaag(taxuskever).
    Zondag 29 Juli 2018 om 18:44