MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

4 reacties

 • Margo G. Margo G. Hoi Olivier, is deze digitalis een vaste plant?
  Dinsdag 5 Juni 2018 om 21:37
 • Marianne V. Marianne V. Nee ik denk van niet margo. Ik heb die 20 jaar geleden ook gekocht als vaste plant maar na enkele jaren was ze verdwenen op de oorspronkelijke plaats maar had ze zich uitgezaaid en nu heb ik uit de twee witte planten die ik ooit kocht , jaarlijks honderden zaailingen in alle kleuren van wit naar lila naar paars. Geel worden ze niet . In oostenrijk zie je vaak de gele variant in het wild staan maar mss kruist die niet . Iemand een uitleg hiervoor ?
  Woensdag 6 Juni 2018 om 09:58
 • Margo G. Margo G. Ik heb zelf gele “Digitalis grandiflora” in de border staan. Die zaait niet, maar komt wel elk jaar trouw terug. Ik heb ze al zeker een jaar of zes. Dat is dus wel een vaste plant. Ziet er qua blad ook wel wat anders uit dan de gewone tweejarige digitalis purpurea. Blijft veel lager en heeft kleinere bloemen. Wel apart dat ze het dan grandiflora noemen :-).
  Woensdag 6 Juni 2018 om 22:26
 • Olivier D. Olivier D. Deze heb ik al 3 jaar. 2016 gezaaid (eerste jaar vormt een digitalis enkel een rozet), vorig jaar gebloeid, 3 vertakkingen, dit jaar terug met 6 vertakkingen. Ik heb altijd begrepen dat een digitalis 2-jarig is, soms 3. Mijn paarse digitalis heeft maar 1 bloemenstok (2 jaar) Om me te verzekeren van jaarlijks bloemenpracht, zaai ik ieder jaar op nieuw.
  Donderdag 7 Juni 2018 om 20:32