MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • NoortjeVandaag heb ik de garage leeggeruimd, voor de auto ivm de komende vorst. Dat betekent dus het eind van het tuinseizoen. Het kleine gereedschap blijft bij de hand. Maandag komen houtsnippers + compost. Zaterdag 20 November 2010 om 21:02

3 reacties

 • Dieter D. Dieter D. Verwerk jij nu compost in de grond? Zondag 21 November 2010 om 09:00
 • Marie-jose B. Marie-jose B. Hallo Dieder,
  In het nieuwe gedeelte van de kruidentuin heb ik een decimeter halfverteerde compost gedaan, vermengd met een beetje aarde. Dit om een humuslaag te creeren in de zandgrond van mijn tuin. Daarop een decimeter normale grond. In het voorjaar vermeng ik die met nog een beetje goed verteerde compost(met paardemest). Ik combineer de theorie van de Veltmoestuincursus met intuitie. Ben benieuwd wat dat gaat opleveren.
  Groet
  Marie-José
  Zondag 21 November 2010 om 11:01
 • Noortje Noortje Hoi Dieter, de siertuin dek ik af met zeer fijne vercomposteerde houtsnippers, prettig voor de kougevoelige en ook de jonge planten en in het voorjaar wordt dat vanzelf door de bovenlaag vermengd. Hierdoor wordt de grond mooier van structuur.
  Verder heb ik een kuub gewone compost besteld, bedoeld om mijn moestuinbakken in het voorjaar mee te vullen, samen met vermiculiet en turf 1:1:1 verhouding.
  Misschien wordt het wel 'mooi' weer in januari en kan ik de bakken al in elkaar zetten, dan is het handig als ik alles in huis heb.
  Voor het concept zie: http://www.makkelijkemoestuin....
  Zondag 21 November 2010 om 12:51

1 tuinier vindt dit leuk

 • Henk L. Henk L. Zondag 21 November 2010 om 12:36