MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Chriko V.Kan iemand me zeggen wat deze witte hoopjes zijn die mijn gras naar de vaantjes helpt? en hoe is het te verhelpen?

  Alvast bedankt.
  Zaterdag 9 Juni 2018 om 11:50

4 reacties

 • T. A. T. A. Ziet er uit als een heel nat gazon en dan is dat witte waarschijnlijk een schimmel, als gevolg van de nattigheid. Omspitten en opnieuw inzaaien is in dit geval de beste oplossing. Dat geeft ook lucht in de grond.
  Zondag 10 Juni 2018 om 17:57
 • Jeannette v. Jeannette v. Van deze afstand is lastig te zien wat het precies is, maar het lijkt me om een soort slijmzwammetjes te gaan, bv. groot kalkschuim, Mucilago crustacea. Zij behoren niet tot de schimmels en komen juist voor op natte bodems.

  Dat het gras niet groeit komt omdat de bodem veel te nat is. Er komt dan geen zuurstof bij de wortels die dan wegrotten. Laat de grond wat droger worden en voer dan de behandeling uit die hierboven is beschreven.
  Maandag 11 Juni 2018 om 10:47
 • Chriko V. Chriko V. Beste allebei,

  zo heel vochtig is het daar niet hoor. Wel komt er net op die plaats geen zon. Het is dan wel schaduwgras maar blijkbaar trekt die het ook niet. Ik ga eens eerst proberen om er een paar keer een beetje compost over te strooien en dan kijken wat het doet. Desnoods moet ik er maar iets anders planten of iets anders mee doen.

  alvast bedankt.
  Dinsdag 12 Juni 2018 om 23:15
 • Roos T. Roos T. Ik kan het niet goed zien maar het kan duiden op Fusarium .S,morgens zie je als het gras nat is witte schimmelsporen,Het is ind dodelijk voor het gras.Je kan als particulier niets meer kopen denk.ik.Wel hoveniers ,weet niet hoe erg het is maar zie op de foto nog weinig gras. Woensdag 14 November 2018 om 11:22