MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Sandy B.Wij hebben een grote rijstpapierplant en dienen deze te verplanten, spijtig genoeg tijdens deze droge periode. Heeft iemand ervaring in het verplanten van een rijstpapierplant?
  Maandag 11 Juni 2018 om 08:41

2 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Tja, als je ze echt nu moet verplanten zal er niets anders op zitten. Zelf heb ik geen ervaring met de plant maar wel met verplanten van grotere planten.

  Graaf eerst een gat waar de plant moet komen te staan of plant 'm zolang in een grote kuip. Probeer dan de plant uit te steken met een zo groot mogelijke kluit. Zorg dat ze niet dieper komt te staan dan voorheen en knip na het planten minstens 2/3/ van de plant af zodat er veel minder blad overblijft voor verdamping. Geef regelmatig water maar zorg dat de grond nooit lang kletsnat blijft.

  Je hebt wel kans dat eventuele achtergebleven wortels weer gaan uitlopen, vanwege het woekerende karakter van de plant. In dat geval kan je ook gratis nieuw planten bekomen, die evt. ter vervanging zouden kunnen dienen mocht de grote plant het niet redden.
  Maandag 11 Juni 2018 om 12:34
 • Sandy B. Sandy B. Dank je Jeannette, waren we inderdaad van plan zo. We zullen het moeten ondervinden hoe de wortels lopen. Als ik zo al wat gelezen heb, lopen ze vrij oppervlakkig. Ik hoop dat ik hem erdoor krijg want het is een prachtige plant (de foto is niet diegene die ik heb staan). Ik ga ook nog wortelverbeteraar gebruiken en regelmatig water blijven geven. Maandag 11 Juni 2018 om 12:55