MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Bianca V.Wie weet een prik struik die niet breed groeit?
  Hoek van de tuin wordt gebruikt als klim/speelterrein door kids. (Op 4 m. Afstand ligt de speeltuin) maar schijnbaar is die hoek erg in trek.
  Zoek iets wat net mooi genoeg "prikt" om de kids te weren maar niet te hoog wordt of te breed.
  Zondag 17 Juni 2018 om 14:29

4 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Eglantier of een andere wilde rozensoort ? Moet je wel wat bijknippen als je geen twee-meter hoge planten wil, maar je hebt meteen geurende bloemen en rozebottels in het najaar.
  Vuurdoorn of pyracantha heeft vreselijke stekels dus die valt af. Ook de meeste berberissoorten prikken heel erg ( en uit ondervinding weet ik dat ze afbreken oei ai) niet doen dus !
  En kruipende roosjes 'the fairy'
  Mooie bloemen en ...jawel stekels, tijdens het wieden eronder heb ik die al meermaals verwenst!!
  Maar het beste is de kinderen leren dat ze gewoon niet in die hoek mogen komen door een afsluitng te plaatsen denk ik ( tenzij ze daarop zouden klimmen :-))
  Zondag 17 Juni 2018 om 15:12
 • T. A. T. A. Berberis thunbergii is hiervoor zeer geschikt. Hoef je niet te snoeien , want hij werdt plm. 140 hoog.
  Mooie plant roodbladig, en prikt geweldig. Heb ik toegepast op de schooltuintjes , en die bliven nu ongeschonden.
  Zondag 17 Juni 2018 om 18:33
 • Bianca V. Bianca V. Helaas hebben we al een hek plus border geplaatst maar nog blijft het aanlokkelijk daar. Heb zelf kids en ben echt niet flauw maar wil het graag heel houden en helaas helpen de ouders niet echt mee Maandag 18 Juni 2018 om 11:57
 • Marianne V. Marianne V. Dan zijn kruiproosjes of andere stekelige rozen mss wel een goed idee, ze lijken ongevaarlijk maar zijn het niet ! Je zal er niet ongestaft tussen lopen
  Kan je ev ook geen gevaarsteken voor schrikdraad zetten( zonder er echt stroom op te steken natuurlijk) mss brengt dat ouders ook op verstandiger gedachten:-)
  Berberis van T Ani was blijkbaar efficient op haar school ,dus zal het jou mss ook helpen, bestaat ook in haagvorm ( waar ik toen ik nog kind was eens achterover in vevallen ben door op het muurtje voor onze deur te lopen. Vsndaar dat ik uit ervaring weet dat die vervelende stekel niet alleen fel prikken maar ook afbreken als je ze wil verwijderen :-( )
  Maandag 18 Juni 2018 om 12:12