Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • els e.Slakkenplaag: omdat ik idd. kippen ga houden, had ik nog niet gezocht, maar lees net dat slakken uit de buurt blijven van knoflook, tijm en salie. Een lekkere kruiden-barrière. (van hoedoe.nl)
    Donderdag 21 Juni 2018 om 15:20

3 reacties

  • Margo G. Margo G. Wij hebben om die reden knoflooktenen geplant rondom onze tuinorchideeen en dat heeft inderdaad geholpen. Knoflook is vergif voor slakken heb ik eens ergens gelezen. Geen idee of dat echt waar is, maar ze houden er in elk geval niet van.
    Donderdag 21 Juni 2018 om 19:51
  • els e. els e. Ja, ik las het vandaag en echt bij toeval heb ik aan het begin&eind v mn kruidenbak tijm en knoflook. De bak staat naast mn regenton, maar nu kruipt er geen slak meer in! Enig nadeel v knoflook is het feit dat er ook weinig andere planten langs wensen te staan..
    Donderdag 21 Juni 2018 om 20:00
  • Marianne V. Marianne V. Hopelijk werkt het.
    Vorig jaar schreef ik dat ze nog nooit aan mijn muntplanten gegeten hadden, nou ja tot vorig jaar dus niet. Dit jaar hebben ze de smaak te pakken. Dacht ook dat ze sier alliums zouden mijden, heeft toch ook een uitgesproken smaak, wel ze hebben er één volledig opgevreten.Lookaftreksel heb ik vorig jaar geprobeerd , en dat leek te werken maar het is ook een heel droge zomer geweest dus vermoedelijk ook deels daaraan te wijten. Eigenlijk zou ik hier de ganse tuin met lookafstreksel moeten behandelen want heb zo de indruk dat er weinig planten nog veilig zijn... :-)
    Donderdag 21 Juni 2018 om 21:39