MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Roos T.ik heb een grot stuk bonte pachysandra al jaren ,maar krijg nu ook groen blad ertussen.Ik trek het weg maar het komt natuurlijk terug.Is er iets waarmee je het groene blad kan aansmeren met kwast waardoor het naar de wortel gaat? Donderdag 28 Juni 2018 om 12:03

4 reacties

 • Ann V. Ann V. Dat groene blad zijn scheuten van de oorspronkelijke plant die 'teruggelopen' zijn. Dat wil zeggen waar de mutatie die voor het bonte blad zorgt zich 'hersteld' heeft. (Ik zeg 'hersteld', omdat dat bonte blad voor de mens wel mooi is, maar voor de plant nadelig omdat in die bonte bladeren minder bladgroen zit, dus minder fotosynthese kan plaatsvinden).
  Die scheuten zijn dus onderdeel van jouw bonte plant. Als je die scheuten zou behandelen met een 'wortelgif', dan ga je dus je hele plant laten afsterven.
  Donderdag 28 Juni 2018 om 12:08
 • Lieven G. Lieven G. Gewoon uittrekken als ze je 'ambeteren'. Geen gif aub ! Donderdag 28 Juni 2018 om 13:28
 • Roos T. Roos T. Ik weet dat het de oorspronkelijke soort is maar hij loopt gewoon terug.Je kan er dus niets aan doen dan wegknippen. Donderdag 28 Juni 2018 om 18:14
 • Roos T. Roos T. ik ga zoveel mogenlijk trekken om zoveel mogenlijk wortels mee te nemen. van de groene soort.Bedankt voor de reacties.

  Donderdag 28 Juni 2018 om 18:25