MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Kevin v.Weet iemand of je Verbena bonariensis ook kunt planten tussen Geranium macrorrhizum?

  Aangezien onkruid bij ons ook geen kans krijgt om te groeien tussen de Geranium macrorrhizum vroegen wij ons af of de Verbena wel weer opnieuw gaat groeien tussen de Geraniums in het volgende jaar.
  Vrijdag 29 Juni 2018 om 20:01

4 reacties

 • Margo Margo Ik doe het volgende: in het voorjaar (half april) verzamel ik een aantal zaailingen van Verbena Bonariensis (die dan in grote getale opkomen) en plant ze uit in potjes met potgrond. Ik laat ze in paar weken in de potjes staan tot ze ongeveer 30 cm hoog zijn. Dan plant ik ze verspreid door de border uit. Ze zijn dan hoog genoeg om licht te krijgen terwijl ze tussen de andere planten staan. Dit werkt prima. Ik zie geen reden waarom je ze niet tussen de geraniums zou kunnen planten. Vrijdag 29 Juni 2018 om 21:53
 • Ann V. Ann V. Verbena bonariensis is in onze contreien (in elk geval op het Kempense platteland waar ik woon...) niet betrouwbaar winterhard. Dat wil zeggen dat de kans reëel is dat bij een flinke vorstperiode in de winter de planten van het voorbije jaar doodvriezen. Het zaad daarentegen is wel goed winterhard, en kiemt en groeit probleemloos uit tot nieuwe planten - als ze tenminste voldoende licht krijgen en de grond voldoende verstoord is.
  Omdat G. macrorrhizum wintergroen is, kan hij enige bescherming bieden tegen nachtvorst, en is het dus mogelijk dat je IJzerhard van Bonaire de winter overleefd. Vervolgens zal het echter de plant wel moeite kosten om zich boven het bladdek uit te werken.
  Als de plant toch bevriest, vrees ik dat de zaailingen helemaal geen kans maken.
  Ik weet niet of Margo's oplossing, om jaar na jaar opnieuw Verbena bonariensis tussen je ooievaarsbekken te planten haalbaar is, omdat G. macrorhizzum zo'n dicht worteldek heeft (heet niet voor niks macrorhizzum immers...).
  Zaterdag 30 Juni 2018 om 10:14
 • Margo Margo Bij ons komt de Verbena Bonariensis inderdaad ook vaker niet dan wel de winter door maar we hebben elk jaar (ongeacht hoe streng de winter is) veel zaailingen. De zaailingen vormen in één jaar tijd weer een volwaardige plant, dus dat hoeft geen probleem te zijn. Ik denk dat je even moet kijken hoe gemakkelijk het is om in de geraniums een plantgat te maken voor de verbena. Ik denk dat dat vrij makkelijk gaat. De geranium is onder het dichte bladerdek een vrij losse plant. Zaterdag 30 Juni 2018 om 14:54
 • Kevin v. Kevin v. Bedankt voor de tips.
  Misschien dat we toch beter een andere locatie kunnen zoeken voor de Verbena's
  Zaterdag 30 Juni 2018 om 22:13