MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Jacqueline B.

  • Jacqueline B.Ik heb een hedera tegen een schutting (ongeveer 4 meter breed). Nu willen mijn buren een uitbouw plaatsen en de schutting tijdelijk verwijderen en dus de hedera lostrekken van de schutting. De schutting staat op mijn grond. Gaat de hedera dat overleven of gaat hij dood?
    Zondag 1 Juli 2018 om 12:27

3 reacties

  • Ann V. Ann V. Hedera is een overlever... Ik zou die gewoon boven de grond snoeien, en na de verbouwing van de buren klimt hij weer tegen de schutting op.
    Let wel op: Als Hedera niet kan klimmen, dan gaat hij kruipen. En het probleem met een 'klimophaag' (of klimop tegen een schutting) is meestal dat die klimop ook langzaam maar zeker de grond naast de haag/schutting gaat inpalmen. Als dat een pad is, is het meestal geen probleem om dat met snoeien tegen te gaan. Heb je een border tegen die schutting liggen, let dan op dat de klimop de rest van de planten niet gaat overwoekeren.
    Zondag 1 Juli 2018 om 13:19
  • Jacqueline B. Jacqueline B. Dank je wel voor je reactie maar ik wil hem juist niet snoeien. Hij is waanzinnig mooi en vol en het heeft wel moeite en tijd gekost om hem zo te krijgen. Ik ben bang dat als hij losgetrokken wordt van de schutting en zo 1 a 2 weken los op de grond ligt hij dood gaat of zo in de knoop gaat dat ik hem niet meer tegen de schutting krijg. Zondag 1 Juli 2018 om 13:26
  • Franca v. Franca v. Als je de Hedra lostrekt, dan hecht hij zich niet meer aan je schuttting, die slierten zou je dan vast moeten zetten, lijkt me niet mooi. Afknippen en weer opnieuw omhoog laten groeien zoals Aan zegt zou ik doen, dan kan hij zich weer gaan hechten. Zondag 1 Juli 2018 om 13:38