MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • LisaHelp! Nou weet ik het niet meer... welke Buddleja is dit nou?
  Op het kaartje staat Buddleja Dav. "summer beauty" (175cm), maar zag te laat dat summer beauty was doorgestreept (die wilde ik, maar zag dat pas later :/) - dus ik keek op de bon en daar staat "Buddleja davidii 'Free Petite Snow White'" (65 hoog). Ook leuk dus m'n plannetje gewijzigd van in de volle grond naar in een leuke emmer.
  Wil m er net inzetten staat er op de potsticker "Buddleja davidii BuZz"

  Maar welke is t nou?
  Een buzz die 120-140cm wordt? En kan die eigenlijk nog wel in een pot?
  Of een free petite?
  Zondag 1 Juli 2018 om 22:12

4 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Ja die kan in een grote pot maar waar ga je deze laten overwinteren? Vlinderstruiken in pot zijn niet 100 ten 100 winterhard, ook al pak je ze in. Zondag 1 Juli 2018 om 22:59
 • Ann V. Ann V. Als ik jou was, zou ik teruggaan naar het tuincentrum en daar om uitleg vragen. Als het om een klein, particulier bedrijfje gaat is de kans dat ze jou de juiste plant kunnen geven zeker aanwezig, of minstens dat ze jou de juiste naam kunnen vertellen. Gaat het om een keten, dan is de kans reëel dat je personeel treft dat er veel minder van weet dan jij...

  (Ik kocht in zo'n tuincentrum ooit een plantje als zijnde eenjarig bonenkruid/Satureja hortensis (label in de pot). Later zag ik onder op de pot een label 'meerjarig bonenkruid/Satureja montana'. Uiteindelijk bleek een het Origanum vulgare 'compactum'.) Mijn klacht werd op enkel schouderophalen onthaald...)
  Maandag 2 Juli 2018 om 09:24
 • Lisa Lisa @Ann - Hihi die zijn niet helemaal hetzelfde nee :) - hij zit al in een grote pot nu. Maar dat is omdat ik denk dat ie 65 wordt. Als t toch een buzz is dan heb ik een veel mooier plekje voor m :)

  @Pascal - maar wat is 'die'? ;)
  Maandag 2 Juli 2018 om 10:51
 • Pascal G. Pascal G. Taalgebruik, Lisa. Met die bedoel ik gewoon "de vlinderstruik" Maandag 2 Juli 2018 om 17:16