MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Ben B.HALLO ALLEMAAL,
  Heb inmiddels 8 sterjasmijnplanten besteld. Wil ik rondom een oude esdoorn planten. De oude boom is vanaf de stam ongeveer 75 cm hoger aflopend naar een hoogte van 45 cm dan waar de jasmijnplanten komen geplant worden. Soort talud van ongeveer 115 cm lang.(rondom) Hoe breed en diep moet het pootgat worden. Er zitten veel wortels rondom de boom. Moet ik wat wortels verwijderen?
  Woensdag 4 Juli 2018 om 16:00

2 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Wortels verwijderen van de boom is geen goed idee en al helemaal niet in dit hete weer. Probeer zoveel mogelijk tussen de wortels te werken waarbij je ze niet beschadigd. Overigens zijn 8 sterjasmijnplanten - als het tenminste echt om stermjasmijn gaat - wel erg veel voor zo'n klein stuk. Met 2 stuks had je al meer dan voldoende gehad.

  Het plantgat moet 2 x de breedte en diepte van de pot zijn, maar de plant mag niet dieper komen te staan dan in de pot Verwerk in ieder geval compost in het plantgat en geef de planten goed water. Dat moet je het hele jaar verder volhouden, zeker in droge tijden. Geef liever niet ieder dag water, maar een flinke hoeveelheid om de twee á drie dagen.
  Woensdag 4 Juli 2018 om 17:11
 • Ben B. Ben B. Hallo Jeanette. Het zijn echte sterjasmijnplanten. Moeten samen ongeveer 14 vierkante meter bedekken. Zal je tips zeker ter harte nemen. Zeer bedankt voor jpuw duidelijke uitleg. Woensdag 4 Juli 2018 om 18:53