MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Andres V.Na een hebige storm, wind en regen zijn mijn tomaten planten omgevallen, allemaal.

  Kan ik mijn tomaten nog redden, zoja wat moet ik er aan doen voor het te laat is?!

  Heb ze nu terug recht gezet met wat touw

  Hopelijk kunnen jullie mij helpen ,ASAP
  Dinsdag 17 Juli 2018 om 08:50

2 reacties

 • Kaatje v. Kaatje v. Ja, Andres, zoals je al gemerkt zult hebben is (moes)tuinieren ook het spelen met en het strijden tegen de (weer)elementen. Onderdeel daarvan is voorzorgsmaatregelen nemen. Je vertelt niet of je je tomaten voor de storm had opgebonden en stokken hebt gebruikt. Want voor de meeste tomatensoorten is het begeleiden tijdens de groei d.m.v. stokken een noodzaak. Kijk eens op dit YouTube-filmpje voor een instructie:
  https://www.youtube.com/watch?...

  Meestal is er na een storm nog wel wat te repareren. Hangt ervan af hoe heftig de breuk is. Wanneer er alleen 'geknakt' is, kun je nog wel wat goedmaken. Stokken plaatsen en opbinden. Eventueel bij de breuk wat bind materiaal gebruiken zoals raffia of ander dun bindmateriaal. Indien nodig nog eens wat extra water geven, teveel en/of gebroken bladeren en takken verwijderen en weer verder gaan met tuinieren. In het slechtste geval kun je groene tomaten die overblijven bij een foute afloop nog wat laten rijpen/ rood worden op de raampost. Kortom gaan met die banaan! Succes!!
  Dinsdag 17 Juli 2018 om 10:09
 • Andres V. Andres V. Ja hoor ik gebruikte bamboo en en binde die naar met elkaar vast met touw, hadt ze niet diep in de grond gestoken waardoor de bamboo afknakte.
  Ben ze nu aan het vastmaken en dieper in de grond te steken
  Dinsdag 17 Juli 2018 om 13:21