Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Harrie G.Deze plant groeit plotseling in mijn tuin. Is 3,5 meter hoog.

    Is deze plant meerjarig?

    Gaat deze plant bloeien.

    Wat is de naam van deze plant?
    Vrijdag 20 Juli 2018 om 08:14

9 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Een zonnebloem, Helianthus anuus. Het is een 1-jarige plant. De bloemknoppen zijn te zien dus ja, ze gaat bloeien.
    Vrijdag 20 Juli 2018 om 09:19
  • T. A. T. A. Lijkt mij geen zonnebloem, maar een Topinamboer of aardpeer. Gaat nog bloeien.
    Vrijdag 20 Juli 2018 om 20:04
  • Jeannette v. Jeannette v. De plant is nu al 3, 5 meter hoog. Zo hoog wordt aardpeer (Helianthus tuberosus) niet.
    Zaterdag 21 Juli 2018 om 14:40
  • T. A. T. A. Met alle respect: Volgens Wikipedia kan de aardpeer 3,5 meter worden, net als deze dus. Daarnaast heeft de zonne bloem een meer hartvormig blad, met karakteristiek 3 hoofdnerven. Dat zie ik hier niet.
    Zaterdag 21 Juli 2018 om 21:31
  • Jeannette v. Jeannette v. Kijk eens bij Harries foto's. Daar zijn toch duidelijk een hoofdnerf en twee flinke zijnerven te zien op de bladeren? Ik meen toch ook genoeg hartvormig blad te zien.
    Zondag 22 Juli 2018 om 13:37
  • T. A. T. A. Ik heb weer gekeken ,en ik blijf bij mijn topinamboer. Ook de habitus is te bossig voor een zonnebloem. De beharing is ook wat wittiger dan een zonnebloem.
    Zondag 22 Juli 2018 om 14:53
  • Jeannette v. Jeannette v. Qua habitus heb je absoluut een punt. Aan de andere kant, voor Helianthus tuberosus geldt dat eigenlijk ook. Bovendien staan er meerdere stengels bij elkaar. We gaan het vanzelf zien ;-)
    Maandag 23 Juli 2018 om 10:16
  • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. Oew, dat lijkt mij een aardpeer. Familie van de zonnenbloem, maar in plaats van 1 grote bloem krijgt deze per stengel een stuk of 30 kleinere gele bloemen. (normaal gesprokenb loeit deze ergens in oktober) De knollen onderaan de stengel kun je eten en zijn een perfecte vervanger voor alles waar aardappels voor gebruikte worden (chips, ovenschotels, stamppot). In het najaar sterft deze weer helemaal af, en in het voorjaar lopen de achter gebleven knolletjes weer uit. Wil je ervanaf? dan trek je gewoon steeds de stengels weg, je trekt dan het knolletje automatisch mee. Maar ik vind het echt een aanwinst voor de tuin.
    Vrijdag 27 Juli 2018 om 12:15
  • Carla C. Carla C. Hoi Harry, heb je afgelopen winter nog aardperen geoogst en gegeten? Zag bovenstaande conversatie.
    Ik denk dat ik ook Helianthus tuberosus in mijn tuin heb. Inderdaad wel een woekeraar. Ik ga nog even in de komende weken kijken of er knollen aan zitten.
    Donderdag 13 Juni 2019 om 16:07