MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Wilma S.Mijn Helleboris, die al ruim 3 jaar in pot groeide, zag op het laatst uit als een hangplantje, met aan de uiteinden van de lange stelen wat bladeren. Toen ik het niet meer kon aanzien heb ik de stelen er tot de bodem afgeknipt en overweeg hem in nieuwe potaarde te zetten en blijkbaar in volle zon. Iemand nog tips om mijn zielepietje beter te laten worden? O ja, hij staat in de tuin en heb hem van voor naar achteren verhuis, maar dat is al een half jaar geleden. Alvast bedankt voor jullie tips!
  Vrijdag 20 Juli 2018 om 12:30

4 reacties

 • Roos T. Roos T. Zou hem zeker verplanten in goede potgrond,Na jaren is de oude potgrond uitgeput.Mest je wel bij ?Met verplanten knip je de plant kort want je beschadigt toch wortels.
  Vrijdag 20 Juli 2018 om 18:05
 • Wilma S. Wilma S. Dankjewel voor de tip! Ik weet niet meer wanneer ik hem verpot heb, want doe dat feitelijk ieder jaar, of vul aan met nieuwe potgrond na een laag aarde verwijderd te hebben. Voor de rest bemest ik met gedroogde koemestkorrels. Vrijdag 20 Juli 2018 om 18:31
 • Jeannette v. Jeannette v. Ik zou nu niet gaan verpotten maar eerst eens wachten of er weer nieuw blad komt. En zet de plant zeker niet in de volle zon, daar houdt Helleborus niet zo van. Halfschaduw is veel beter en dan alleen als dat vroege ochtendzon of avondzon is.

  Ik had ook zo'n treurend gevalletje in pot en heb de bladeren ook allemaal weggeknipt, in mei. Mijn plant had te lang in het water gestaan. Tja, dan moet je op de blaren zitten. In de hoop dat nog niet alles verloren was heb ik de pot aan de zijkant van de bank gezet, waar wel licht komt maar geen zon. En warempel, twee weken geleden verscheen een miniem blaadje en nu staat er een glanzend groen blad op met nog meer bladeren in aantocht. Jippie! Dus heb ik goede hoop voor jouw plantje mits je genoeg water geeft en de plant niet in direct zonlicht zet.
  Zaterdag 21 Juli 2018 om 14:57
 • Wilma S. Wilma S. Dankjewel allemaal en Jeanette, vanavond plaats ik haar direct in een halfschaduw rijk plekje! Dinsdag 24 Juli 2018 om 11:49