MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • MaaikeHallo, ik hoop dat iemand weet wat er op mijn waterlelie zit. Er zitten gaten in het blad, maar er zitten ook platte zwarte beestjes op. Wat is het? Kan het kwaad en zoja wat kan ik eraan doen? Alvast bedankt!
    Maandag 23 Juli 2018 om 19:34

3 reacties

  • Maaike Maaike Oké ik reageer maar even op mezelf :-). Ik ben erachter gekomen dat het larven van een waterleliekever zijn (waar google al niet goed voor is). Ook weer wat geleerd. En aangezien ik vissen in de vijver heb wordt het waarschijnlijk handwerk. Bah! Maar als andere mensen nog een ander advies hebben hoor ik het graag! Maandag 23 Juli 2018 om 19:44
  • Marianne V. Marianne V. Het wordt heel zeker een (vies) handwerkje : alle kevers en larven verwijderen/ doodknijpen , samen met de kapotte bladeren. Let op dat je ook de eitjes( kleine hoopjes gele puntjes) mee verwijdert. Enkele jaren rigoureus deze methode volhouden zou afdoend moeten zijn, ik zit aan jaar 3, en dacht verkeerdelijk dat ik die rotbeesten kwijt was....niet dus !
    Een andere methode is larven en kevers verdrinken door de bladeren een dag onder water vast te zetten , maar dat is hier onmogelijk. Veel succes :-)
    Maandag 23 Juli 2018 om 22:17
  • Maaike Maaike Hoi Marianne, ENKELE JAREN!?!? ;-) Ik weet wat me te doen staat. Gisteren ben ik maar begonnen. Gelukkig hebben we geen grote vijver. En het onder water zetten is misschien mogelijk. Het waterpeil is redelijk gezakt door de warmte, dus een keer goed bijvullen kan dus geen kwaad (het is het proberen waard in elk geval). Heb ik ook nog eens voordeel van het warme/droge weer :-). Dat van die eitjes/gele puntjes wist ik niet. Ik zal het vanavond eens nakijken. Ook veel succes ermee. Gedeelde smart is halve smart moet je maar denken. En nog bedankt voor het advies en de tips! Dinsdag 24 Juli 2018 om 07:53