Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • DCMIs de buxusmot op vakantie in jouw buxus? Tijd om hem naar huis te sturen.

    Hang nu opnieuw feromoon tegen de buxusmot. Gebruik de DCM Cydalima-Pheromone® feromooncapsules in combinatie met de afzonderlijk aan te kopen DCM Mottenval.
    Maandag 30 Juli 2018 om 16:40

9 reacties

  • Roos T. Roos T. Hangen hier allang maar geen mot gevangen wel bijtjes en andere vlinders die je niet mag vrijlaten .Ik heb het nagevraagd en vind dat wel vreselijk als ook zo,n bij of ander beestje moet sterven.We hebben hier nog geen buxusmot gezien.
    Maandag 30 Juli 2018 om 17:05
  • Tom M. Tom M. acht U gelukkig Roos... Bij ons (mij) een echte ravage... alle buxus in pot (10 st.) zijn al weggehaald omwille van de aantasting, en 4 in volle grond, waarvan 2 prachtexemplaren van 30 jaar oud. (bol van 4 meter doorsnee en een piramide van 2 meter hoog.)
    Er zijn enorm veel rupsen, een ware plaag, waarbij ik betwijfel of die alternatieve verjaag-en vang toestanden voldoende werken.. Voor mij is het buxustijdperk in de tuin afgesloten, ik heb er nog 2 die ik probeer te vrijwaren, maar maak me geen illusies..
    Dinsdag 31 Juli 2018 om 14:43
  • Marianne V. Marianne V. Ik blijf koppig proberen met pireco, zelfs al is mss het bijgeloof.Er is mot gesignaleerd een straat verder, benieuwd of de stinkboel ze hier weghoudt :-)
    Dinsdag 31 Juli 2018 om 19:32
  • Tom M. Tom M. ik hoop het voor jou Marianne, Ik heb het in elk geval opgegeven, de plaag was te groot... de inval niet te vermijden... :-/
    Dinsdag 31 Juli 2018 om 19:39
  • Roos T. Roos T. Wat jammer Tom na zoveel jaren zorg.Ik hoop het te redden maar niets is zeker.
    Dinsdag 31 Juli 2018 om 19:58
  • Marianne V. Marianne V. Hoop doet leven he, maar mss geldt dat ook voor mijn buxussen niet ;-)
    Als het hier ook fout loopt , laat ik het weten. Ik hoop, samen met mij. 'bijgeloof' ook op wat geluk
    Dinsdag 31 Juli 2018 om 20:01
  • Rosette B. Rosette B. In april zaten hier ook rupsen op de buxussen, die heb ik handmatig weggehaald, het was nog niet veel. Daarna ben ik met een ruige borstel door de planten gegaan om alle spinsels weg te halen. Daarna de planten gesnoeid en bestoven met lavameel. Het bestuiven met lavameel doe ik iedere maand en ev. na een regenbui (sinds mei nog geen druppel gevallen). De buxusmot "zou" niet geneigd zijn eitjes te leggen op planten die met lavameel bestoven zijn. Tot nu toe geen rups te bespeuren en ik hoop natuurlijk dat dit zo blijft.
    Dinsdag 31 Juli 2018 om 21:05
  • Roos T. Roos T. Wat fijn Rozette.Ik hoop het ook te redden ben niet jong meer en alles is hier vol met wat toen zo in was.Wolken van buxus,hagen en vlakken.Het is prachtig en ik ben te oud om alles nog te veranderen .
    Dinsdag 31 Juli 2018 om 21:19
  • Rosette B. Rosette B. Ik heb er gelukkig niet veel staan: 6 bollen en een haagje van ong. 8 meter. Mijn piepjaren zijn ook al lang voorbij maar als dit middel niet helpt vliegt alle buxus eruit.
    Dinsdag 31 Juli 2018 om 21:31

1 tuinier vindt dit leuk

  • Roos T. Roos T. Maandag 30 Juli 2018 om 17:02