Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Aggie V.Overal in min tuin komen er verbascums op, ik heb die daar niet gezaaid nog geplant. en vorig jaar verzette ik er enkele maar die gingen dan weer dood. Ik heb zo een aantal planten die ik niet kan onder controle houden, ze duiken op waar ZIJ willen. hebben jullie daar ook ervaring mee?
    Maandag 30 Juli 2018 om 18:04

9 reacties

  • Pascal G. Pascal G. Grappig. Ik heb altijd problemen bij het zaaien van Verbascum. Ze komen amper of niet uit.
    Maandag 30 Juli 2018 om 22:03
  • Aggie V. Aggie V. Ik plantte er ook een paar die ik gekocht had op de tuindagen in Beervelde om wat variatie te krijgen, maar die lieten het afweten, en nu schieten die andere'gele koningskaars) weer overal op
    Dinsdag 31 Juli 2018 om 07:55
  • Pascal G. Pascal G. Hahaha, ok ja, dat zou ook kunnen. Die gele heb ik nog niet proberen zaaien.Deze gaan blijkbaar makkelijker. Als je er vanaf wil zou ik ze uittrekken voordat ze zich opnieuw kunnen uitzaaien
    Dinsdag 31 Juli 2018 om 17:41
  • Aggie V. Aggie V. nee eigenlijk niet ik heb graag wat verrassingen in de tuin :)
    Dinsdag 31 Juli 2018 om 18:21
  • Pascal G. Pascal G. Ok, plaats dan maar eens een foto als ze bloeien.
    Dinsdag 31 Juli 2018 om 22:14
  • Aggie V. Aggie V. ok
    Woensdag 1 Augustus 2018 om 09:35
  • Peggy K. Peggy K. Verbascum is een solitaire plant. Een krachtig geneeskruid. 2 jarig. het eerste jaar krijg je een bladrozet met zachte zilvergrijze zachte harige bladeren. Het volgende jaar krijgt het zijn toorts vorm met mooie gele bloemen. Ik vind het een prachtige plant die zijn plek in de tuin waardig is. De geneeskracht zit in de bloemen, goed tegen verkoudheid, vastzittende hoest en de tinctuur voor alle holteontstekingen. Helpt goed! Er is ook een vaste verbascum, de zwarte toorts. Ziet er iets anders uit, maar die wandelt niet door je tuin. Iets minder mooi, maar meer geneeskrachtig dan de harige toort.
    Woensdag 1 Augustus 2018 om 10:20
  • Aggie V. Aggie V. droog je de bloemen dan?
    Woensdag 1 Augustus 2018 om 11:41
  • Peggy K. Peggy K. Dat kan ook als je een verkoudheidsthee wil maken. Maar voor vastzittende hoest of droge hoest, doe je de bloemetjes zo van de plant in goede koudgeperste olie en laat het 4 weken afgedekt in de zon staan, zeven en met een paar druppeltjes etherische olie van tijm heb je heerlijke olie.
    Woensdag 1 Augustus 2018 om 15:39