MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Rosette B.In alle droogte ellende zijn er een paar planten die de show stelen: Aster frikartii Mönch staat al 3 weken te bloeien en stopt voorlopig nog niet. Vernonia crinita staat 3m hoog, heeft wel een paar droge stengels maar bloeit als gek. En dit zonder een drupje water.
  Dinsdag 7 Augustus 2018 om 07:15

1 reactie

 • Marianne V. Marianne V.
  Hoewel het hier even weing geregend heeft valt het al bij al nog mee. In het westen van het land liepen de temperaturen duidelijk wat minder hoog op. Een aantal hortensia's hebben verbrande bloemen maar die die minstens een halve dag schaduw hadden dr een boom of het huis van de buren doen het vrij goed.
  Potten zuipen idd water ; en niet alleen de Hibiscus :-) De hele zomer lang dagelijks een uur tot anderhalf uur bezig met mijn potten water geven.Wat me wel opvalt is dat mijn hangfuchsia's heel veel maar heel kleine bloemen hadden en het nu helemaal opgeven en een maand vroeger dan anders bruine blaren krijgen. De enige die het schitterend doen zijn mijn 25 jaar oude planten van de tryphilla stam : dat zijn dan ook de enige die in de felle zon mogen staan als ze voldoende water krijgen in hun pot.
  Nu nog afwachten of de knoppen in de 'vollegrond-hibiscussen ' verder opkomen
  Dinsdag 7 Augustus 2018 om 07:46

4 tuiniers vinden dit leuk