MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Diny v.Ik heb pioenrozen in de voortuin staan met daartussen hortensias. Deze laatste zijn totaal kapot of verdroogd. Kan dat laatste, of heb ik de verkeerde grond voor de afzonderlijke planten?
  Vrijdag 24 Augustus 2018 om 15:23

5 reacties

 • Roos T. Roos T. Hier zijn de hortensias ook verdroogd ,maar bij mij zit er nog wat groen in sommige stengels.IK verwacht dat ze dit voorjaar dus vanuit de grond weer zullen uitlopen.Je hebt dan wel geen bloei omdat ze bloeien op het oude hout,tenzij je een Hydr paniculata soort heb staan die bloeien op het jonge hout. Vrijdag 24 Augustus 2018 om 16:52
 • Micky P. Micky P. Ik heb ook 5 pioenrozen inmiddels 3 bijna dood/ verdroogd ook na herplaatsing shaduw niet gelukt ze goed in leven te houden. Twee andere doen het nog redelijk goed. Even afwachten hoe ze volgend jaar opkomen. Vrijdag 24 Augustus 2018 om 18:16
 • Diny v. Diny v. Bedankt voor de reacties. Mijn probleem is dat de hortensia's echt donkerbruin zijn terwijl de pioenrozen, die ernaast staan goed gebloeid hebben en nu nog groen staan. Ik heb dan ook het vermoeden dat de grond voor de ene plantensoort wel goed is en voor de andere niet.
  Reactie aan Micky: pioenrozen moet je niet te diep planten 2-5 cm diep. Verplanten houden ze niet van.
  Vrijdag 24 Augustus 2018 om 23:12
 • Renilde Renilde Hallo Diny,
  de grondsoort voor beide zou best humusrijk, neutraal tot licht zuur, vochtdoorlatend moeten zijn.... ze stellen eigenlijk dezelfde voorwaarden wat grond betreft... hortensia's hebben toch wel best veel water nodig zonder met hun voeten nat te staan....de droge zomer zal een grote rol gespeeld hebben... zoals Roos zegt kan je es krabben aan de takken en zien of ze nog groen zijn binnenin.
  Zaterdag 25 Augustus 2018 om 09:14
 • Roos T. Roos T. En als dat niet zo is lopen weer uit volgend jaar uit de grond tenzij de wortels dood zouden zijn ,maar dat heb ik nog nooit meegemaakt .Je hebt dan geen bloei dat jaar .Ik neem aan dat je de gewone boeren hortensia,s bedoeld en niet de paniculata,s,maar ook die zullen gewoonlijk ook weer uitlopen maar die bloeien wel op nieuw hout .Die snoei je dan ook elk voorjaar.
  Zondag 26 Augustus 2018 om 12:47