MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Anma's t.Ik ben gek op lampenpoetsersgras. Mijn zonborder is te nat in de winter voor de plant. Ik wil hem in een mooie grote terracotta pot op het terras plaatsen. Heeft de plant winterbescherming nodig en hoe?
  Donderdag 30 Augustus 2018 om 08:03

2 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. In een pot zou ik dat zeker doen. Planten in pot bevriezen veel sneller dan in de volle grond - althans, de potkluit bevriest - en daardoor kan de plant verdrogen.
  Winterbescherming is voor elke Pennisetumsoort aan te bevelen, zeker als je vorstgevoelige soorten hebt als P. orientale of P. villosum. En bv. Pennisetum setaceum kan maar weinig vorst verdragen. Bovendien is dat een 'lastige' soort, die vaak niet meer uitloopt na de winter, ook als het niet echt winterde.

  Hoe dan ook, de pot inpakken met bubbeltjesplastic is een goed methode en laat het loof eraan zitten, dat beschermt het hart van de plant. Gaat het flink vriezen, dan kan je de planten in een warm hoekje zetten met andere potplanten ervoor en een deken erover tot de vorst voorbij is of de plant naar binnen brengen.

  Zorg ervoor dat de grond nooit helemaal uitdroogt, ook dan heb je kans om de plant te verliezen.
  Donderdag 30 Augustus 2018 om 15:16
 • Anma's t. Anma's t. Hoi Jeanette, bedankt voor je adviezen, hier kan ik wat mee. Ik plaats ze wel in de open loggia, samen met de mannentrouw en citrusboom. Deken bij strenge vorst. Groene groet AnMa
  Donderdag 30 Augustus 2018 om 15:55