MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Dries L.Heb hier een paar vlinderstruiken dark knight staan maar aan één van de struiken is er een witte bloem aan gekomen terwijl de rest paars is. Is dit normaal?
  Donderdag 30 Augustus 2018 om 22:16

7 reacties

 • Kees G. Kees G. Niet normaal maar spontane mutaties zijn mogelijk want zo ontstaan er soms ook nieuwe potentiële variëteiten. Ik neem aan dat de tak werkelijk van dezelfde struik komt want het kan natuurlijk ook dat die onderaan uit de grond komt en tussen de andere takken is doorgegroeid. Dat is op de foto niet te zien. Dan is het niet dezelfde struik.
  Komt die wel van de paarse vlinderstruik, dan kun je via winterstek deze tak vermeerderen en een nieuwe witte struik kweken. Die is dan in zekere zin uniek!
  Vrijdag 31 Augustus 2018 om 08:15
 • Roos T. Roos T. Ik vind veel zaailingen en die zijn ook wit. Vrijdag 31 Augustus 2018 om 14:53
 • Pascal G. Pascal G. Ik veronderstel 1 vlinderstruik met witte bloemen en de andere paarse bloemen? Ik zou eens gaan praten met de verkoper want ook de paarse variëteit welke ik hier op foto zie is geen Dark knight maar de gewone klasieke Davidii. Een Dark Knight heeft donker paarse bloemen. Zondag 2 September 2018 om 21:44
 • Dries L. Dries L. Het zijn 2 vlinderstruiken black knight dat ik gekocht heb die wel degelijk donkerpaars zijn van kleur,
  bij de eerste bloei waren ze allemaal paars en nu bloeit hij een 2de keer ma nie zo veel meer als eerst en daar zitten dus witte bloemen bij.
  raar maar waar
  Maandag 3 September 2018 om 20:29
 • Pascal G. Pascal G. Eigenlijk komt het er op neer dat al jouw bloemen verlichten van kleur. Ook de paarse horen veel donkerder te zijn. Het verschil is zeer extreem. Afgaand op onderstaand artikel zou ik de zuurtegraad van jouw bodem wat opkrikken. Waarschijnlijk licht deze zeer laag. Voor het zekerste kan je de zuurtegraad eerst eens laten meten in jouw tuincentrum. Doorgaans is deze service gratis.

  https://homeguides.sfgate.com/...
  Dinsdag 4 September 2018 om 21:57
 • Roos T. Roos T. Dat is belangrijk bij hortensia,s maar bij vlinderstruiken heb ik dat nooit meegemaakt.Wel zijn de zaailngen wit bij mij.Zou er een zaailing in de pot bij gezeten hebben ? Vrijdag 7 September 2018 om 18:26
 • Pascal G. Pascal G. Klinkt enerzijds aannemelijk, Roos maar waar zijn de moederplanten met hun donker paarse bloemen dan? Ik heb dit bij vlinderstruiken ook nog nooit meegemaakt maar als je goed in google zoekt vind je zeer zeldzame gevallen terug. De vorige link bied wel de mogelijkheid aan Dries iets uit te proberen. Anderzijds blijft het moeilijk aannemelijk dat de zuurtegraad een rol zou spelen als je ziet hoe de reeds jaren verwilderde vlinderstruiken er in slagen in de meest onherbergzame hoekjes wortel te schieten.

  https://www.tuinadvies.be/tuin...
  Vrijdag 7 September 2018 om 21:52

1 tuinier vindt dit leuk